fbpx
Connect with us

24 de proiecte din VASLUI primesc FINANȚĂRI NERAMBURSABILE! ACESTEA sunt SUMELE repartizate

24 de proiecte din VASLUI primesc FINANȚĂRI NERAMBURSABILE! ACESTEA sunt SUMELE repartizate - News Moldova

Vaslui

24 de proiecte din VASLUI primesc FINANȚĂRI NERAMBURSABILE! ACESTEA sunt SUMELE repartizate


Din cele 700.000 lei din programul județean de finanțare nerambursabilă pentru activitățile nonprofit, domeniul Culturii a primit cea mai mare sumă, mai exact 250.000 lei.

Sportului i-a fost alocată suma de 150.000 lei, iar domeniile Culte, Social și, respectiv, Activitati de Tineret au beneficiat de o alocare bugetară de câte 100.000 lei. 

Posibilitatea acestor finanțări a atras numeroase proiecte din partea celor cu inițiativă, care au nevoie de sprijin, pentru a pune în aplicare idei menite să pună în valoare oamenii locului, bogăția culturală, dorința de dezvoltare și, acolo unde este nevoie, susținerea persoanelor cu probleme sociale. 17 dintre aceste proiecte au fost finanțate în prima fază, însă, ulterior, din economiile rezultate, alte 7 proiecte au primit finanțare nerabursabilă.

Concret, cele 17 proiecte inițiale au primit în  total suma de aproape 420.000 lei, iar diferența a fost împărțită celorlalte 7 proiecte norocoase.

„În afară de proiectele finanțabile, în urma evaluării și selecției proiectelor depuse, au rezultat un număr de 7 proiecte pe lista de rezerve (reprezintă proiecte eligibile cu un punctaj peste pragul de calitate, dar care nu se încadrează în suma maximă alocată). Pentru cele 7 proiecte aflate pe lista de rezerve, se propune o realocare a economiilor (fonduri rămase disponibile în cadrul programului), în valoare totală de 146.300,33 lei, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

Poriecte necesare pentru dezvoltarea culturală și spirituală a Vasluiului

24 de proiecte din VASLUI primesc FINANȚĂRI NERAMBURSABILE! ACESTEA sunt SUMELE repartizate - News Moldova

”Dincolo și dincoace de centenar. Casa de acasă”, ”Cultura la firul ierbii”, ”Repere ale culturii și spiritualității vasluiene. Documente privind istoria Episcopiei Huților”, ”Grupul folcloric Răzeșii, 35 de ani de promovare a culturii tradiționale din Vaslui” – sunt doar câteva din proiectele similare, finanțate în cadrul aceluiași program al CJ Vaslui, în cursul anului trecut. Succesul celor mai multe dintre ele a arătat că este nevoie de o susținere financiară a unor astfel de inițiative care ajută îndeosebi la promovarea și dezvoltarea culturală și spirituală a județului Vaslui.   


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top