Connect with us

25 martie, ziua POLIȚIEI ROMÂNE, sărbătorită la VASLUI

Vaslui

25 martie, ziua POLIȚIEI ROMÂNE, sărbătorită la VASLUI

Astăzi, 25 martie 2021, se împlinesc 199 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă

Anul acesta, manifestările publice dedicate acestui moment deosebit din viaţa instituţiei au lipsit, pe fondul măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii noului tip de Coronavirus.

Ziua Poliţiei Române i-a găsit, ca în fiecare an, pe poliţiştii vasluieni în stradă, pentru susţinerea activităţilor de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă publică.

Alături de celelalte forţe de ordine, poliţiştii vasluieni sunt implicaţi activ în susținerea activităţilor preventive şi de verificare a măsurilor dispuse în scopul prevenirii răspândirii Covid-19.

Cu prilejul Zilei Poliţiei Române 117 poliţişti au fost recompensaţi cu felicitări și mulţumiri scrise

Cu prilejul Zilei Poliţiei Române, au fost avansaţi la gradul profesional următor, la termen, 93 de poliţişti (23 de ofiţeri şi 70 de agenţi de poliţie), iar pentru merite deosebite, înainte de îndeplinirea termenului, 12 poliţişti (2 ofiţeri şi 10 agenţi de poliţie). Totodată, 117 poliţişti au fost recompensaţi cu felicitări și mulţumiri scrise.

În semn de apreciere pentru profesionalismul și vocația cu care și-au îndeplinit misiunile încredințate, motivați de o puternică încredere în valorile umane atât de necesare desfășurării cu demnitate și onoare a profesiei de polițist, domnul comisar șef de poliție Vasile PORCIȘANU, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, și doamna agent șef adjunct de poliție Andreea LUNGU, din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, au fost desemnați Polițistul de Onoare al Anului 2020, respectiv Polițista de Onoare a Anului 2020.

Cu același prilej, în semn de apreciere pentru întreaga activitate desfășurată de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, a fost acordată o plachetă aniversară, cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de la înființarea structurii speciale de intervenție. Activitatea celor doi colegi care au 20 de ani de vechime neîntreruptă, în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, a fost și ea evidențiată.

Continue Reading
You may also like...

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top