fbpx
Connect with us

40 de zile de la moartea Alinei, tânăra din Vaslui ucisă de cea mai bună prietenă

40 de zile de la moartea Alinei, tânăra din Vaslui ucisă de cea mai bună prietenă - News Moldova

Vaslui

40 de zile de la moartea Alinei, tânăra din Vaslui ucisă de cea mai bună prietenă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


După mai bine de o lună de la crima din Mangalia, unde o tânără de 18 ani a fost ucisă cu sânge rece de cea mai bună prietena a ei, familia și apropiații  victimei continuă să dezvăluie noi informații în legătură cu acest caz teribil

Sergiu, iubitul Alinei, își exprimă durerea și tristețea pe rețelele sociale într-o manieră profundă și solemnă.

El a postat recent mai multe fotografii cu Alinea și a transmis un mesaj înduioșător în mediul online.„Îmi este extrem de dor de tine și îmi este extrem de greu fără tine, niciodată nu mi-am imaginat că mi se va întâmpla una ca aceasta, te iubesc, iubirea mea”, a scris Sergiu pe rețelele de socializare.

În același timp, familia Alinei se pregăteștepentru praznicul de 40 de zile.

“Am cumpărat tot ce trebuie, astăzi pregătim mâncarea, iar mâine  dimineață, la 8:00, vine preotul acasă pentru praznic. Hainele pe care le vom da de pomană vor ajunge la o fată de la noi din comună, cu care Alina obișnuia să meargă cu colinda. Este o fată frumoasă, elevă în clasa a XI-a, la un liceu din oraș. Am luat de toate, de la ciorapi până la geacă. Sunt sigură că Alinei i-ar fi plăcut ce am cumpărat”, a povestit mătușa Alinei.

De asemenea, mătușa Alinei a adus în discuție posibile motive care ar fi determinat-o pe Loredana să comită un act atât de îngrozitor.

“Era certată cu mamă-sa, pentru că ea îi tot spunea 《Uite că Alina se descurcă, învață, este cuminte, tu de ce nu poți să fii așa?》.

Alina, fata din Vaslui găsită moartă și desfigurată de cea mai bună prietenă, venise la mare pentru a lucra pe perioada verii

Au apăsat-o sufletește lucrurile astea. Am înțeles de la o femeie de aici, din comună, că mama Loredanei ar fi povestit că fata i-a zis, când s-au văzut în arest,《să zici mii și mii de bogdaproste că nu ți-am adus-o acasă》.

Vă dați seama câtă invidie avea pe Alina, dacă venea cu ea pe tren, i-o aducea lu’ mamă-sa acasă”, a declarat mătușa Alinei.

Loredana, adolescenta care și-a ucis cea mai bună prietenă, a relatat anchetatorilor că tragedia s-a petrecut într-un moment de furie, când nu a mai putut să-și stăpânească impulsurile.

A înjunghiat-o pe Alina în gât, în timp ce aceasta stătea cu ochii închiși și cu fața la perete. Potrivit mărturiei ei, victima a încercat să se apere, provocându-i zgârieturi la mână, gât și spate.

Motivația acestui act extrem a fost una relativ trivială, și anume, disputele legate de locul de muncă și conviețuirea lor în aceeași locuință. Aceste detalii se regăsesc în argumentarea ordonanței de arestare preventivă a tinerei.

După ce a decedat, am luat valiza Alinei, am scos hainele ei, întrucât avea bagajul deja făcut și cu greu am introdus-o în valiză. Am luat valiza și am ieșit din hotel pe la ieșirea din spate și am folosit liftul ca să cobor. Am stat câteva minute în afara hotelului să îmi revin și am decis să chem un taxi, dar nu eram decisă unde să merg”, a declarat Loredana autorităților.

Inițial, intenționa să meargă la Vaslui, însă s-a răzgândit când șoferul de taxi i-a comunicat că nu poate să efectueze o cursă atât de lungă.

Atunci, i-a cerut să o lase într-un parc, unde intenționa să abandoneze cadavrul.

Tânăra plănuia să conducă anchetatorii pe o altă pistă, susținând că Alina a plecat acasă și că a fost ucisă pe drum. Trupul neînsuflețit al Alinei a fost descoperit dimineața de un trecător, care a alertat imediat autoritățile.

Mătușa Alinei este convinsă că sentimentul de invidie a fost factorul care a influențat decizia Loredanei de a comite un astfel de act.

Era ceartă mare între ele, că Loredana avea un prieten, iar mamă-sa nu-l accepta.

Mereu îi spunea că Alina învață, că e cuminte, avea un prieten, nu o sută. Alina s-a plâns la sora ei mai mare, i-a spus că nu se înțelege cu Loredana, iar sora ei a sunat-o pe mama Loredanei și i-a spus 《uite ce îi face Alinei, își bate joc de ea, vrea să o dea la golani》, dar ea i-a răspuns《ei, lasă, Izabela, că ele se ceartă și se împacă》.

După ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat, i-a dat mesaj surorii Alinei 《îmi pare rău că nu am intervenit》. Ea putea să spună atunci 《măi, fată, tu ai luat copila asta la Constanța, nu-ți bate joc de ea, sunteți de aici din sat》.

Am înțeles de la o femeie de aici, din comună, că mama Loredanei ar fi povestit că fata i-a zis, când s-au văzut în arest, 《să zici mii și mii de bogdaproste că nu ți-am adus-o acasă》.

Vă dați seama câtă invidie avea pe Alina, dacă venea cu ea pe tren, i-o aducea lu’ mamă-sa acasă. Îmi tot spun oamenii că au auzit că Loredana regretă ce a făcut… Când aud astfel de vorbe, nu mai pot, tremur toată. Nu vreau să mai aud astfel de vorbe. “Regretă!”. Incredibil!”, a declarat femeia.

Informația cu privire la faptul că Loredana nu a beneficiat de înțelegere și compasiune din partea mamei sale este confirmată și de afirmațiile avocatului care o reprezintă în instanță, subliniind gravitatea situației.

“Este văzută ca un copil care a fost lipsit de empatie. La un moment dat, în timp ce plângea, o colegă a mângâiat-o pe frunte, iar Loredana i-a spus că mama ei nu a mângâiat-o niciodată așa”, a declarat avocatul fetei.

În plus, conform declarațiilor sale, într-o primă fază, Loredana a primit de la cineva o carte de rugăciuni, dar ea a refuzat-o, afirmând că „nu merită nici măcar să fie privită de Dumnezeu”.

Ulterior, a început să se roage pentru a obține iertarea. Aceasta se roagă și pentru sufletul Alinei.

Loredana, criminala din Mangalia, între fapte înfricoșătoare și demersuri teatrale în sala de judecată

Totodată, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a remarcat că, imediat după arestarea Loredanei, aceasta prezenta semne de tulburare și arăta ca o persoană speriată, menționând că în copilărie ea a crescut într-un mediu lipsit de empatie în cadrul familiei.

Sergiu, iubitul Alinei, își exprimă suferința pe platformele online. Recent, el a împărtășit în mediul public mai multe fotografii cu Alinea și a transmis un mesaj profund emoționant.

„Chiar dacă a trecut o lună de când nu mai ești printre noi, eu totuși nu m-am obișnuit cu ideea că tu nu mai ești, în tot acest timp îți duc dorul din ce în ce mai mult și mai tare, te iubesc și te voi iubi până la ultima mea clipă din viață, să fiu sincer mi-ai lăsat un gol în suflet, nu va putea nimeni să înlocuiască acel gol din inima mea și din sufletul meu, dar știu că mă vezi de acolo de sus și că mă veghezi în tot ceea ce fac și că te bucuri de succesul meu, îmi este extrem de dor de ține și îmi este extrem de greu fără tine, niciodată nu mi-am imaginat că mi se va întâmpla una ca aceasta, te iubesc, iubirea mea”, a fost mesajul publicat de Sergiu, iubitul tinerei ucise.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top