fbpx
Connect with us

9 polițiști din Huși, REȚINUȚI pentru LUARE DE MITĂ. Agenții sunt acuzați că forțau șoferii să greșească

politie 1 1280x720 1 - News Moldova

Vaslui

9 polițiști din Huși, REȚINUȚI pentru LUARE DE MITĂ. Agenții sunt acuzați că forțau șoferii să greșească


9 polițiști din Huși au fost prinși luând mită de până la 300 de euro de la șoferi. Agenții puneau „capcane” în trafic

Nouă polițiști din Huși au fost reținuți – opt de la Poliția Rutieră și unul de la Poliția de Frontieră – după ce au fost prinși că luau mită de la șoferii opriți în trafic.

Agenții aveau și complici, care îi obligau pe șoferi să greșească. Chiar și 300 de euro ajungea să fie taxa pentru cei care nu voiau să fie amendați sau să rămână fără permis.

Verificările în acest dosar au început în urma unui telefon pe care l-au primit anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție, în care cineva denunța comportamentul polițiștilor din Huși, faptul că cer mită de la șoferi și, conform anchetatorilor, există probe în acest sens.

Începând cu vara acestui an, polițiștii ar fi primit sume de bani care începeau de la sute de lei și ajungeau până la 1.500 de lei, pentru a nu-i sancționa pe șoferi. Și aveau și complici în trafic care îi ajutau și îi încurcau totodată pe șoferi, în sensul în care mergeau cu viteză redusă și îi determinau astfel să comită abateri.

Acești șoferi erau opriți apoi de polițiști și de aici începeau negocierile pentru păstrarea carnetului. Banii erau împărțiți la sfârșitul turei.

Sunt 8 agenți de la Poliția din Huși și un polițist de Frontieră care au fost reținuți în acest dosar și urmează să ajungă în instanță cu propunere de arest preventiv. De asemenea, unul dintre complici este cercetat sub control judiciar.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top