fbpx
Connect with us

Acțiune de anvergură la Vaslui: Direcția Generală Anticorupție (DGA) a efectuat percheziții la polițiștii și polițiștii de frontieră suspectați de corupție

perchezitii poze poza 690265991a 1 - News Moldova

Vaslui

Acțiune de anvergură la Vaslui: Direcția Generală Anticorupție (DGA) a efectuat percheziții la polițiștii și polițiștii de frontieră suspectați de corupție


Ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), coordonați de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au efectuat azi percheziții domiciliare în 16 locații din municipiul Huși. Aceste acțiuni au avut loc într-o investigație penală care vizează infracțiuni de luare de mită, presupus comise de către polițiști și polițiști de frontieră

Conform informațiilor obținute în cadrul cercetării, polițiști din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși și din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, care își desfășurau activitatea în Huși cu atribuții pe linie rutieră, ar fi solicitat și primit sume de bani în mod repetat, între 100 și 1.500 de lei, de la șoferii auto pentru a nu-i sancționa contravențional. Sesizarea inițială a acestor fapte penale a fost făcută printr-un apel la Call-centerul anticorupție – 0800.806.806, conform unui comunicat de presă emis de reprezentanții DGA.

perchezitii 1024x576 1 - News Moldova

La aceste percheziții au participat ofițeri de poliție judiciară din cadrul DGA – serviciile anticorupție din mai multe județe, printre care Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomița, Bacău și Neamț.

Conform aceleiași surse, în decursul zilei de marți se vor executa 11 mandate de aducere pentru 11 suspecți, dintre care opt sunt agenți de poliție din cadrul IPJ Vaslui – Poliția municipiului Huși, un agent de poliție din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și două persoane fără calitate specială.

Investigația a beneficiat de sprijinul Direcției Anchete din cadrul DGA, a Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și al conducerii Inspectoratului Poliției Județene Vaslui.

Potrivit comunicatului, Direcția Generală Anticorupție, având ca responsabilitate prevenirea și combaterea corupției în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne, colaborează cu celelalte structuri MAI, precum IGPR – IPJ Vaslui în acest caz, punând accentul pe menținerea unui climat de integritate prin identificarea și investigarea angajaților care încalcă legea. Scopul este eliminarea oricăror suspiciuni sau vulnerabilități care ar putea afecta imaginea ministerului.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top