fbpx
Connect with us

Ani grei de ÎNCHISOARE pentru un grup de bârlădeni, printre care și 2 MINORI, acuzați de comiterea infractiunii de furt calificat

Ani grei de ÎNCHISOARE pentru un grup de bârlădeni, printre care și 2 MINORI, acuzați de comiterea infractiunii de furt calificat - News Moldova

Vaslui

Ani grei de ÎNCHISOARE pentru un grup de bârlădeni, printre care și 2 MINORI, acuzați de comiterea infractiunii de furt calificat

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Judecătorii din Bârlad au emis sentința pentru cinci infractori, dintre care doi minori, în urma unei serii de furturi comise în perioada iulie-august 2022 în Bârlad

Condamnările variază de la închisoare la internarea în centre educative, iar prejudiciul estimat în urma infracțiunilor depășește 50.000 de lei.

Potrivit presei vasluiene, sentințele pentru cei cinci infractori din Bârlad sunt următoarele:

  • Sergiu Batistă a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru complicitate la furt calificat în formă continuată, pentru 15 acte materiale, și se află în stare de recidivă postexecutorie.
  • Ionut Lupu a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru furt calificat în formă continuată, pentru comiterea a 6 acte materiale, fiind și el în stare de recidivă postexecutorie.
  •  Dumitru Ciprian Căpățână a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt calificat și se află în stare de recidivă postexecutorie.
  •  Liviu Costel Dragomir, minor, a fost internat într-un centru educativ pentru o perioadă de 2 ani pentru săvârșirea a 16 acte materiale de furt calificat în formă continuată.
  •  Vlădut Petru Hurmuz, de asemenea minor, a fost internat într-un centru educativ pentru o perioadă de 1 an și 9 luni pentru săvârșirea a 16 acte materiale de furt calificat în formă continuată.

Acești infractori au comis o serie de furturi în 12 societăți comerciale și trei clinici medicale particulare din Bârlad, cauzând un prejudiciu estimat la peste 50.000 de lei.

Retinuți inițial pentru 24 de ore în data de 4 septembrie 2022, aceștia au fost ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile. Acțiunea a implicat peste 45 de polițiști și jandarmi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care au efectuat percheziții domiciliare la adrese din Bârlad în această cauză penală de furt calificat.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top