Connect with us

ANTREPRENORII vasluieni își propun MOBILIZAREA autorităților publice și parlamentarilor în vederea RELANSĂRII ECONOMICE a județului VASLUI

Vaslui

ANTREPRENORII vasluieni își propun MOBILIZAREA autorităților publice și parlamentarilor în vederea RELANSĂRII ECONOMICE a județului VASLUI

Oamenii de afaceri din județul Vaslui și-au propus să înainteze un set de propuneri parlamentarilor, care la nivelul legislativului să le transforme în proiecte de legi

Se pare că se militează pentru investiții masive finanțate de stat în județul Vaslui, lucrări la care să participe masiv și firmele locale.

Întâlnirea dintre oamenii de afaceri vasluieni și  reprezentanții administrației publice locale va avea loc pe 13 mai 2022 la Sala Mare a Consiliului Județean  Vaslui. 

„Tema discuțiilor este mediul de afaceri vasluian și provocările actualului climat economic intern și internațional. Suntem interesați de propunerile făcute de mediul economic. Vrem ca dedidenții să primească acele propuneri de care au nevoie pentru conducerea județului Vaslui.

Vrem să sensibilizăm autoritățile locale de la nivel local și central să dea drumul unor proiecte majore de investiții în județul Vaslui. Să avem o agendă comună a autorităților locale și oamenilor de afaceri, în speță CCIA Vaslui”, a declarat Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură. 

Printre facilitățile pe care autoritățile locale le pot acorda firmelor se numără drumuri de acces către sediile de lucru, curent electric, apă și canal, deducerea unor taxe, iar o altă direcție de acțiune este calificarea forței de muncă și stabilizarea acesteia la nivel local, precum și adaptarea salarizării la cerințele de pe piață.

„Vrem ca oamenii de afaceri să fie ascultați, să participe  la luarea deciziilor de la nivel local. Dorim să dezvoltăm o pătură de oameni de afaceri puternici, iar taxele și impozitele plătite de aceștia să se întoracă la bugetele locale. Și atunci putem trece de alte județe cum ar fi Suceava, Botoșani și poate Iași”, a precizat Ionel Constantin.

Sursa:estnews.ro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top