fbpx
Connect with us

Au început LUCRĂRILE la reţelele de APĂ şi CANALIZARE din municipiul BÂRLAD

Au început LUCRĂRILE la reţelele de APĂ şi CANALIZARE din municipiul BÂRLAD - News Moldova

Vaslui

Au început LUCRĂRILE la reţelele de APĂ şi CANALIZARE din municipiul BÂRLAD


Au început primele lucrări la proiectul de refacere a infrastructurii de apă și canal din municipiul Bârlad

Luni, 16 august a.c., au demarat primele lucrări la proiectul de refacere a infrastructurii de apă și canal din tot municipiul Bârlad.

Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare, precum și extinderea alimentării cu apă pe un număr total de circa 260 de străzi din localitate a început cu străzile Caraiman și Dochia.

Primarul Dumitru BOROȘ:Prioritate vor avea străzile pe care urmează să facem și noi investiții în infrastructura rutieră

„Proiectul, atât de mult așteptat de zeci de mii de locuitori din municipiu, devine realitate, după ani și ani de așteptări. Nu ne bucurăm că au fost anumite întârzieri în demararea lucrărilor, dar mai bine mai târziu decât niciodată… Execuția lucrărilor prevede inclusiv reabilitarea stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești.

Au început LUCRĂRILE la reţelele de APĂ şi CANALIZARE din municipiul BÂRLAD - News Moldova La nivel local sunt vizate locuințele din cartierele Centru, Țuguiata, Bariera Puiești (Cotu Negru), Deal, Crâng, Complex Școlar, Munteni, Podeni și Gară. Investiția este coordonată de la nivel județean, de către SC Aquavas SA Vaslui.

Prioritate vor avea străzile pe care urmează să facem și noi investiții în infrastructura rutieră și mă refer aici la cele din proiectul de Mobilitate Urbană. Dar vor demara lucrări urgente și pe străzile cu probleme, cum ar fi Sahia.

Vreau să mai spun că proiectul va avea un impact major asupra localității, pentru ca se extinde pe mai bine de jumătate din oraș, motiv pentru care le cerem oamenilor răbdare și înțelegere. Reamintesc că acest proiect, alături de varianta de ocolire și centrul comercial, sunt cele mai mari investiții dezvoltate în Bârlad în ultimii 30 de ani”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Valoarea Contractului de finanțare a proiectului este de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a statului iar 2% vor fi suportați de bugetul local.

Obiectivul proiectului este „Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă a populației” și va avea drept rezultat final conectarea la sistemele de alimentare cu apă și canalizare a tuturor cetățenilor din municipiu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top