Connect with us

Au venit BANII pentru un Teatru de Vară la HUȘI, dar SUPĂRAREA localnicilor s-a iscat de la locul de construcție

Vaslui

Au venit BANII pentru un Teatru de Vară la HUȘI, dar SUPĂRAREA localnicilor s-a iscat de la locul de construcție

Ministerul Dezvoltării le-a dat o veste bună administratorilor municipiului Huși, mai exact aceea că proiectul lor privind construirea unui Teatru de Vară și a unui Club al Seniorilor a primit finanțarea necesară, în sumă de  2.308.072,45 lei. Banii sunt accesați în cadrul Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Numai că locul stabilit de Primăria Huși pentru realizarea acestui Teatru de Vară este situat în cartierul Recea, într-o fostă bază de agrement din marginea orașului, la ieșirea spre vama Albița. Localnicii se bucură de inițiativa de a realiza acest Teatru de Vară modern, însă nu sunt de acord cu locul ales de municipalitate. Inclusiv unii dintre consilierii locali au criticat locul ales.

”Să faci Teatru de Vară în marginea orașului este absurd”

”Să faci Teatru de Vară în marginea orașului este absurd. Teatrul de Vară trebuie să fie cât mai în centru, să fie accisibil nu doar celor care au mașini, nu doar tinerilor care pot merge până acolo, ci tuturor cetățenilor. Sunt vârstnici care nu pot merge câte 3 kilometri sau mai mult pe jos, ca să ajungă la Teatru și să cadă frânți de oboseală. Nu asta e ideea unui Teatru care are menirea unui loc de relaxare, de cultură, de bucurie pentru toți oamenii, nu? Cum să duci teatrul într-o loc din marginea orașului, retras, unde rar ajung cei mai mulți dintre localnici? Un proiect gândit ca să fie, nu ca să bucure cetățenii. Păcat de bani”, a spus consiliera CĂTĂLINA POPA.

”În Huși nu este alt spațiu mai central, care să poată respecta normele de securitate la incendii și alte norme de construire”

De partea cealaltă, executivul local a explicat că locul ales, deși, într-adevăr, departe de centrul urbei, nu a fost ales întâmplător, ci a fost singura variantă care putea să respecte noile norme privind normele impuse de ISU Vaslui, la construirea unui asemenea obiectiv.

”Nu am fi putut să îl construim între blocurile din centrul orașului. În Huși nu este alt spațiu mai central, care să poată respecta normele de securitate la incendii și alte norme de construire. La un Teatru de Vară vin sute de oameni, care, în caz de ceva, trebuie să aibă asigurare locuri de evacuare, etc. Sunt niște reguli. Plus că acolo, în zona Recea, este și un parc nou construit, frecventat de multe persoane cu copii. Dacă va fi și un Teatru de Vară va fi cu atât mai frumos. E o zonă verde, în marginea orașului. Transportul până acolo se va face cu mijloacele de transport în comun”, a susținut primarul IOAN CIUPILAN.    

În municipiul Huși a existat un Teatru de Vară, chiar în centrul orașului, în proximitatea parcului ”Cuza Vodă”, însă, după Revoluția, a fost lăsat ani buni în paragină. A fost apoi demolat, în locul său fiind amenajat un loc de joacă pentru copii. Necesitatea unui Teatru de Vară la Huși însă s-a impus și astfel a fost inițiat acest proiect, care a și primit finanțare din fonduri europene.  

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top