fbpx
Connect with us

Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui, cuprinsă de un incendiu violent. Ce au reușit să salveze pompierii

incendiu vaslui - News Moldova

Vaslui

Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui, cuprinsă de un incendiu violent. Ce au reușit să salveze pompierii


Un puternic incendiu a izbucnit în dimineața zilei de 1 februarie, la parterul sediului Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui

Inițial, senzorii s-au declanșat din cauza fumului care ieșea din camera unde se găsesc serverele instituției, iar focul a pornit de la o sursă care s-a aprins. Flăcările s-au extins rapid și au cuprins întreaga cameră, distrugând toate calculatoarele din interior.

Pompierii au intervenit rapid, deoarece exista riscul ca incendiul să se extindă și la etajul 1, unde se află arhiva CAS Vaslui – o cameră plină cu documente importante și dosare vechi. După o luptă de peste o oră cu flăcările, echipa ISU Vaslui a reușit să limiteze proporțiile dezastrului, salvând astfel mii de dosare ce conțineau informații esențiale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, intervenția a fost îngreunată de proximitatea sediului CAS Vaslui față de un bloc turn. Echipajele de pompieri au fost nevoite să verifice fiecare apartament pentru a se asigura că niciun locatar nu a avut de suferit în urma incendiului.

„Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu patru autospeciale și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în camera serverelor și exista pericol de propagare la întregul nivel. După efectuarea recunoașterii, s-a acționat cu trei linii de intervenție pentru izolarea și lichidarea incendiului. Nu au fost găsite persoane rănite sau intoxicate cu fum ori alte gaze toxice.

Întrucât clădirea instituției este lipită de un bloc turn, echipe de salvatori au mers din ușă în ușă pentru a verifica starea locatarilor, însă nu s-a impus evacuarea cetățenilor. Concomitent cu operațiunile de stingere au fost amplasate mai multe exhaustoare pentru evacuarea fumului extrem de dens care inundase clădirea.

În acest moment, incendiul este lichidat, dar se continuă evacuarea fumului și a gazelor fierbinți. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este un scurtcircuit produs la un UPS de mare capacitate.” a declarat Marius Stanciu, reprezentantul ISU Vaslui.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top