Connect with us

CAZ ȘOCANT în VASLUI: mama și-a externat fiica sub semnătură, iar tânăra a DECEDAT ulterior

Vaslui

CAZ ȘOCANT în VASLUI: mama și-a externat fiica sub semnătură, iar tânăra a DECEDAT ulterior

O tânără în vârstă de 26 de ani, din Vaslui, a decedat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui din cauza unei banale ocluzii intestinale

Tânăra, împreună cu mama ei, s-a prezentat pe 9 ianuarie la unitatea sanitară, acuzând dureri abdominale insuportabile. Aceasta a fost internată de către medici și pregătită pentru operație. A doua zi, mama acesteia s-a răzgândit și nu a mai dorit operația, semnând externarea acesteia.

Miercuri, tânăra a fost adusă din nou cu ambulanța la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața, declarând decesul acesteia.

Pe data de 9 ianuarie, femeia s-a prezentat în unitatea de Primiri Urgențe (UPU) împreună cu mama ei. Acolo a fost diagnosticată cu ocluzie intestinală, apoi internată pe secția Chirurgie. În aceeași zi au fost testate ambele împotriva COVID-19. Mama a ieșit pozitivă, iar pacienta negativă. A doua zi, pe data de 10 ianuarie, mama a refuzat orice intervenție chirurgicală, orice tratament și a cerut, sub semnătură, externarea fiicei ei”, a afirmat managera spitalului. Nu este exclus ca frica de COVID-19 și implicit probabilitatea de a ajunge în ATI să o fi determinat pe mama Gabrielei să solicite externarea imediată din spital. Cert este că această decizie a cântărit deciziv în agravarea stării de sănătate a fiicei ei, care peste două zile a ajuns din nou la spital. “Miercuri, pacienta a fost adusă din nou la spital cu ambulanța, însă, din păcate, de această dată medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. În astfel de situații, dacă pacienta nu avea reprezentant legal, se putea face o comisie, și peste voința mamei, se putea decide ca pacienta să fie operată. Cum mama, în calitate de tutore, s-a opus oricărei intervenții chirurgicale, oricărui tratament, medicii nu au putut decât să respecte această decizie”,a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

 Poliția a fost sesizată 

„Miercuri, 12 ianuarie 2022, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată de către Spitalul Județean Vaslui cu privire la decesul unei femei de 26 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs decesul”, a declarat Bogdan Gheorghiță, reprezentantul IPJ Vaslui.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top