Connect with us

Cinematografele„Independența” și „Modern” din Vaslui ar putea intra în administrarea municipalității

Vaslui

Cinematografele„Independența” și „Modern” din Vaslui ar putea intra în administrarea municipalității

În ședința de joi, 25 februarie a.c., consilierii municipali hotărăsc preluarea celor 2 cinematografe din municipiu Vaslui

Joi, 25 februarie a.c., va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Vaslui. Începând cu ora 14.00, cei 23 de consilieri municipali se întâlnesc în videoconferință unde vor trebui să voteze cu privire la 16 Proiecte de Hotărâri aflate pe Ordinea de Zi.

La punctul numărul 13 pe ordinea de zi se află „Proiectul de Hotărâre privind aprobarea preluării cinematografelor „Independența” și „Modern” din domeniul privat al statului și din administrarea „R.A.D.E.F. – România Film” în domeniul public al municipiului Vaslui și administrarea Consiliului Local”. Asta înseamnă că autoritățile locale reiau demersurile pentru preluarea celor două cinematografe, care la momentul actual se află într-o stare precară.

Ani la rând, Primăria Vaslui a încercat preluarea celor 2 cinematografe

Preluarea se va face printr-un protocol de predare-primire semnat între Consiliul Local Vaslui și Regia Autonoma de Distribuție și Exploatare a Filmelor (R.A.D.E.F.). În 2016, proprietarii R.A.D.E.F. și-au dat acordul de principiu pentru preluarea celor 2 cinematografe de către autoritățile locale. Pentru semnarea și parafarea acestui protocol, reprezentanții R.A.D.E.F. au impus Consiliului Local Vaslui să întocmeasă o Hotărâre în acest sens. Cu toate acestea, după adoptarea Hotărârii de către CL Vaslui, documentul a primit un aviz negativ din partea R.A.D.E.F.

Dupa 1990 cele două cinematografe au devenit nefuncționale și sunt adevărate ruine.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

To Top