fbpx
Connect with us

CJ VASLUI iese în întâmpinarea SOLICITĂRILOR constructorilor! Proiectele vor fi DEBLOCATE

SEDINTA - News Moldova

Vaslui

CJ VASLUI iese în întâmpinarea SOLICITĂRILOR constructorilor! Proiectele vor fi DEBLOCATE


Consilierii județeni din cadrul CJ Vaslui s-au întrunit pentru a hotarî ajustarea valorilor unor proiecte aflate în derulare, pentru care constructorul a solicitat creșterea valorilor, pe fondul prețurilor majorate la utilități, materiale de construcții și combustibil.

Proiectele luate în discuție sunt derulate prin DGASPC Vaslui, fiind vorba,  de pildă, despre construirea unui centrul de criză pentru persoanele cu dizabilități în Bălești (Cozmești), unde cheltuielile neeligibiile au crescut cu 25.427 lei, (cu TVA); construcția a trei locuințe protejate în orașul Murgeni, unde cheltuielile au înregistrat o creștere cu 40.851 lei lei. Unele proiecte au necesitat și prelungirea termenelor de execuție, întârziate din cauza exploziei prețurilor, care a luat firmele de construcții prin surprindere. Directrorul DGASPC Vaslui, Dragoș Cazacu, a explicat de ce cele mai multe dintre proiectele DGASPC Vaslui sunt făcute de aceeași firmă, aspect remarcat în plenul ședinței de consilierul PNL, Gelu Vezeteu. 

News Moldova îți recomandă și ...   Președintele CJ Vaslui, REȚINUT de procurorii DNA! BUZATU, prins în flagrant când primea 1,25 milioane de lei mită

Dragos Cazacu 1024x685 1 e1657556110217 - News Moldova

 “La nivelul județului Vaslui, avem 11 proiecte în cadrul PIN (Program Național de Interes) și două în cadrul POR (Program Operațional Regional). Programul de Interes Național la nivelul județului are două compenente: una de adulți și una de tineri. Pe partea de adulți, avem planul de restructurar a Centrului de la Huși, cu două centre Respiro și unul de criză, pentru că ne dorim să prevenim intrarea unor beneficiari la noi în sistem. Pe partea de tineri, avem cele 64 de locuri pentru adolescenții care urmează să părăsească sistemul de protecție si, astfel, să le oferim continuitate.

Da, această firmă, SC Amenajari Ivcons SRL, a câștigat licitațiile, au fost respectate și verificate de Curtea de Conturi. Pentru centrul de la Mărășeni, spre exemplu, licitația a fost de două ori anulată, pentru că toate ofertele au fost neconforme. Pentru locuințele protejate de la Murgeni au fost trei licitații, toate anulate din același motiv. Bănuiesc că după aceste licitații, executantul s-a perfecționat, depunând o ofertă conformă, ca să câștige licitația.

Dacă este un constructor bun, nu pot să ofer eu un răspuns decât după ce văd cu ochii mei lucrările realizate. Ce pot să vă spun e că am recepționat centrul de la Tutova, a fost verificat de Curtea de Conturi, nu am avut probleme pe execuția acestei lucrări, drept urmare în momentul de față avem scoase la concurs posturile pentru acele locuinte protejate și centru de zi, ca să putem să începem să scoatem dintre beneficiarii de la Huși, să-i putem muta în locațiile noi de la nivelul județului”, a explicat directorul DGASPC Vaslui, Dragoș Cazacu. 

News Moldova îți recomandă și ...   Final de carieră marcat de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru o avocată din Vaslui

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu: ”Eu aș fi de acord să aplicăm și măsuri sancționatorii, dacă sunt prevăzute în contract”

dumitru buzatu - News Moldova

”Nu cred că este vreun secret pentru cineva că toți agenții economici, care lucrează în domeniul construcțiilor, drumurilor și podurilor, au o foarte mare dificultate de a continua aceste contracte. Eu aș fi de acord să aplicăm și măsuri sancționatorii, dacă sunt prevăzute în contract, pentru că contractele au o formă predefinită, dar parcă mai important pentru noi este să finalizăm aceste proiecte decât să dăm amenzi care înrăutățesc și mai mult situația acestor executanți. Încă o dată subliniez că toți executanții care utilizează materiale de construcții de pe piața națională se află în mare dificultate, mare parte dintre ei cer rezilierea contractelor datorită faptului că nu mai pot face față evoluției prețurilor”, a declarat președintele CJ, Dumitru Buzatu. 

News Moldova îți recomandă și ...   DSP Vaslui a efectuat controale în 11 centre de permanență. Ce nereguli s-au descoperit


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top