News Moldova îți recomandă și ...   Loredana, tânăra din Vaslui, care și-a ucis cea mai bună prietenă, abandonată de avocat. „Și acum simt ură față de ea”

Este vorba de arborii care prezintă pericol atât pentru circulaţia rutieră, circulaţia pietonală, locuinţele şi locuitorii din zonă, cât şi pentru reţelele aeriene tehnico-edilitare cu care se intersectează.

sosea vaslui 768x512 1 - News Moldova

În proiectul de hotărâre, au fost prevăzute următoarele modalități de valorificare a masei lemnoase:

  • prin vânzare în licitaţie publică, ca masă lemnoasă pe picior şi/sau ca lemn fasonat; prin negociere ca masă lemnoasă pe picior şi/sau ca lemn fasonat; prin vânzarea directă a lemnului fasonat;
  • prin donaţie şi sponsorizări, în cazul lemnului fasonat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare;
  • prin utilizarea lemnului fasonat pentru consumul propriu al proprietarului şi/sau al administratorului;
  • prin prelucrarea primară a lemnului fasonat în instalaţiile proprii ale proprietarului şi/sau ale administratorului fondului forestier proprietate publică.
News Moldova îți recomandă și ...   Percheziții la Vaslui, într-un dosar de trafic de minori și trafic de droguri. Copilă de 12 ani, obligată să se prostitueze

Noi am propus ca masa lemnoasă să fie distribuită și către UAT-urile pe raza cărora se fac aceste tăieri. Acolo unde se face exploatarea masei lemnoase, UAT-ul să primească lemne pentru școli, spitale etc.”, a declarat Gheorghe Viziteu, consilier PNL.