fbpx
Connect with us

Consiliul Județean VASLUI a găzduit o ÎNTÂLNIRE a oamenilor de afaceri cu parlamentarii

Vaslui

Consiliul Județean VASLUI a găzduit o ÎNTÂLNIRE a oamenilor de afaceri cu parlamentarii


Consiliul Județean Vaslui a găzduit o întâlnire a oamenilor de afaceri cu parlamentarii și reprezentanții administrației publice locale

Dezbaterea, organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a adus în prim plan o serie de probleme cu care se confruntă mediul de afaceri vasluian.

Oamenii de afaceri au vorbit despre lipsa forței de muncă, dar și despre faptul că organizarea învățământului profesional în forma actuală nu aduce beneficii agenților economici din județ.

News Moldova îți recomandă și ...   Campionatele Naționale de șah pentru veterani, desfășurate în Vaslui, reunesc 44 de șahiști din toată țara

De asemenea, furnizorul de gaze a precizat că una dintre dificultățile a anului este legată de creșterea accelerată și extrem de accentuată a prețurilor de achiziție, situație care se observă și în facturile de la consumatori.

Producătorii de carne de pasăre au cerut o standardizare a etichetării produselor, în condițiile în care există o multitudine de etichetări și prezentări, care exced normelor de etichetare din prezent.

De asemenea, aceștia s-au plâns de plățile întârziate ale retailerilor, solicitând o reglementare legislativă în acest sens, pentru încasarea facturilor mult mai rapid.

News Moldova îți recomandă și ...   Primarii din județul Vaslui, întâșniri de lucru cu reprezentanții Direcției pentru Agricultură

S-a luat în discuție și problema infrastructurii rutiere, oamenii de afaceri solicitându-le parlamentarilor să includă și județul Vaslui pe harta viitoarelor autostrăzi din România.

S-a vehiculat și ideea înființării unor aerodromuri, care să faciliteze schimburile comerciale, dar și atragerea unor investiții străine.

„Mă bucur că ne-am putut întâlni în acest cadru și îmi face plăcere să stau de vorbă cu dumneavoastră și să vă ascult problemele cu care vă confruntați, fiindcă împreună putem găsi soluții și cadrul legislativ adecvat pentru rezolvarea lor.

Ar trebui să avem periodic asemenea întâlniri, pentru a dezbate temele propuse de reprezentanții mediului de afaceri și pentru a putea, astfel, să-i sprijinim cât mai bine în dezvoltarea afacerilor pe care le conduc”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

News Moldova îți recomandă și ...   Fiul unui consilier local vasluian, acuzat de VIOL! Autoritățile efectuează percheziții


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul economic regional

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top