fbpx
Connect with us

Curtea de Apel Iași AMÂNĂ luarea unei decizii în cazul lui Dumitru Buzatu, ARESTAT pentru LUARE DE MITĂ

buzatu 1024x637 1 - News Moldova

Vaslui

Curtea de Apel Iași AMÂNĂ luarea unei decizii în cazul lui Dumitru Buzatu, ARESTAT pentru LUARE DE MITĂ


Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost adus miercuri la Curtea de Apel Iaşi, unde se judecă contestaţia deciziei de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia, pentru luare de mită

Contestaţia a fost depusă de către avocatul lui Dumitru Buzatu, după ce Tribunalul Vaslui a hotărât sâmbătă arestarea preventivă a acestuia.

Buzatu este acuzat de DNA, în urma unui flagrant, că a primit ca mită suma de 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri a cărui societate efectua lucrări la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăeşti.

Curtea de Apel Iaşi a amânat soluţionarea contestaţiei privind arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, în urma solicitării venite din partea avocatului acestuia.

Buzatu a solicitat, prin intermediul avocatului său, amânarea judecării cauzei, pentru a avea posibilitatea să examineze dosarul în care este acuzat de luare de mită, iar judecătorii au decis ca o nouă şedinţă să fie programată pentru joi, la ora 13.00.

News Moldova îți recomandă și ...   Investiție de 24 milioane de lei pentru Proiectul Centrului Cultural Județean Vaslui

“Am cerut instanţei să amâne judecata cauzei pentru a avea şi noi acces la dosarul cauzei. Până în acest moment, din nefericire, singurele probe la care am avut acces sunt cele care s-au scurs, pe căi necunoscute, în presă. Noi nu am avut acces la dosarul cauzei. Am solicitat şi instanţa a acceptat să avem acces la dosarul cauzei”, a declarat avocatul Daniel Atasiei.

Conform avocatului, Dumitru Buzatu nu a făcut, miercuri, declaraţii în faţa magistraţilor Curţii de Apel Iaşi.

“Clientul meu nu a făcut astăzi declaraţii. Singurele discuţii care au avut loc au fost de natură procedurală, referitoare la respectarea dreptului la apărare. Misiunea noastră ca avocaţi este să putem parcurge, în timpul limitat de 24 de ore, şi în conformitate cu programul de arhivă al instanţei, cele volume de urmărire penală din acest dosar şi, eventual, înregistrările audio-video, care au fost efectuate de Ministerul Public în faza de urmărire penală”, a adăugat Atasiei.

News Moldova îți recomandă și ...   Municipiul Vaslui a obținut titlul de Capitala Tineretului în România pentru anul 2025

Reamintim faptul că Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

Imaginile FLAGRANTULUI organizat de procurorii DNA pentru prinderea lui Dumitru BUZATU

“În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, preciza DNA.

News Moldova îți recomandă și ...   Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu din Vaslui va beneficia de o investiție de 11 milioane de lei pentru îmbunătățirea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top