fbpx
Connect with us

DECESUL pacienților de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, în continuare un MISTER!

DECESUL pacienților de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, în continuare un MISTER! - News Moldova

Vaslui

DECESUL pacienților de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, în continuare un MISTER!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Cauza morții pacienților din cadrul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni rămâne necunoscută, deși au trecut 6 zile de la tragedie. Legiștii se arată nedumeriți

„Așteptăm rezultatele histologice ale probelor, pentru că, după ce am examinat pacienții decedați, nu am putut trage o concluzie”, a declarat șeful legiștilor de la Vaslui. Chiar și analizele efectuate de laboratoarele ANSVSA, asupra conservelor și icrelor consumate, nu oferă indicii clare.

Deși au trecut 6 zile de la decesul a trei pacienți la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, care au consumat pește și produse din pește, cauza acestor tragedii nu a fost încă identificată de către medicii legiști. Există speculații privind masa de prânz oferită de starețul Mănăstirii Florești, care ar fi inclus borș de perișoare din pește și pangasius prăjit.

Deși au fost analizate 19 probe din alimentele din spital la laboratorul de top al ANSVSA, nu s-a ajuns la o concluzie clară. Bacteriologic, nu s-au identificat probleme, iar posibilitatea unei intoxicații alimentare este exclusă, chiar dacă s-a detectat un pesticid în salata de icre, dar în valori care nu ar putea fi letale.

Testele efectuate pe apă, într-un laborator acreditat RENAR, nu au relevat nimic alarmant. Atentia se îndreaptă acum către Medicina Legală, deoarece aceasta a prelevat probe de la pacienții decedați. Dacă nu s-au găsit indicii în alimente, se așteaptă ca Medicina Legală să ofere explicații, având în vedere că cei trei pacienți decedați au avut o moarte violentă. Există speculații că un virus fatal ar fi cauza, dar acest lucru nu explică de ce au decedat doar trei pacienți, în timp ce ceilalți au supraviețuit. Astăzi, pacienții care au fost transferați la Iași și Vaslui, precum și cei de la Bârlad, vor fi externați. Chiar și femeia care era la ATI va fi externată curând, fiind în afara oricărui pericol. Astfel, întrebarea care persistă este ce sau cine a fost responsabil pentru decesele celor trei pacienți de la spitalul din Murgeni.

Moartea acestor trei pacienți a pus în dificultate medicii legiști de la Vaslui, care până în prezent nu au emis o opinie în legătură cu aceste decese suspecte. Deși au efectuat teste și au analizat dosarele pacienților care au supraviețuit, aceștia nu au reușit să ofere o explicație:

„Așteptăm rezultatele histologice de la probele prelevate. Dar acest lucru durează! Înțelegem îngrijorările, dar trebuie să înțelegeți că nu facem speculații. De exemplu, putem să vă spunem că, într-adevăr, colonul lor era inflamat, dar fără rezultatele chimice, nu putem trage concluzii, decât că pesticidele nu au fost cauza decesului pacienților”, a declarat medicul legist, Alexandru Bazatin.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top