fbpx
Connect with us

Decizia Curții de Apel Iași: Dumitru BUZATU își va petrece sărbătorile în Penitenciarul Vaslui

tribunalul-vaslui-a-decis:-dumitru-buzatu-ramane-in-arest-preventiv!

Vaslui

Decizia Curții de Apel Iași: Dumitru BUZATU își va petrece sărbătorile în Penitenciarul Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Magistrații Curții de Apel Iași au respins cererea inculpaților Dumitru Buzatu și Radu Judele de revizuire a măsurii de arest preventiv

Astfel, în perioada sărbătorilor, Buzatu va continua să fie reținut în Penitenciarul Vaslui, cel puțin până la o nouă evaluare a situației sale în privința libertății. Decizia Curții de Apel Iași a fost de respingere a contestațiilor formulate de cei doi inculpați împotriva hotărârii penale pronunțate la data de 19.12.2023 în dosarul nr.2562/89/2023/a1.1 al Tribunalului Vaslui, decizie ce rămâne valabilă. În plus, fiecare inculpat este obligat să achite suma de 300 lei pentru cheltuielile judiciare avansate de stat în cadrul contestației. Această decizie este definitivă, conform comunicatului emis de Curtea de Apel Iași.

Reamintim faptul că Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită în valoare de 1,25 milioane de lei.

Conform rapoartelor provenite de la surse judiciare, Buzatu este acuzat că a acceptat o mită în valoare de 1,25 milioane de lei în schimbul acordării contractului pentru lucrările de construcție la drumul strategic Bârlad-Laza-Codaești (lotul 1-3).

În urma acestui eveniment, procurorii DNA au organizat vineri seară, 22 septembrie, o operațiune de flagrant, iar acum desfășoară percheziții la locuința lui Dumitru Buzatu, potrivit surselor din cadrul DNA.

Fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, care ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a declarat că nu are cunoștință despre acest incident.

Buzatu a avut o carieră politică îndelungată, inclusiv ca deputat și președinte al Consiliului Județean Vaslui din 2012. El a fost, de asemenea, membru al Parlamentului României în diferite legislaturi.

În plus, fiul său, Tudor Buzatu, a primit în 2022 o poziție importantă în Secretariatul General al Guvernului, numită de premierul de atunci, Nicolae Ciucă.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top