fbpx
Connect with us

O nouă creșă va fi construită în HUȘI! Valoarea lucrărilor se ridică la peste 15 milioane de lei

husi generica - News Moldova

Vaslui

O nouă creșă va fi construită în HUȘI! Valoarea lucrărilor se ridică la peste 15 milioane de lei


Compania Naţională de Investiţii a demarat procedurile pentru construirea unei noi creşe în municipiul Huşi

Recent a fost publicat un anunţ pe SEAP pentru achiziţia de servicii de proiectare – faza adaptare la amplasament, execuţie lucrări şi asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiţii “Construire creşă, str. Mihail Sadoveanu, nr. 1, Municipiul Husi, judeţul Vaslui”.

Valoarea estimată este de 15.276.121,11 lei, fără TVA, compusă din cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică – 201.973,87 lei; cheltuieli pentru investiţia de bază – 14.773.526,97 lei; alte cheltuieli – 300.620,27 lei; organizare de şantier – 300.620,27 lei.

Data licitaţiei a fost stabilită pentru 02.03.2022, iar criteriul de atribuire a fost stabilit drept cel mai bun raport calitate-preţ.

Reamintim că în luna august a anului trecut, ministrul de atunci al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat public că a semnat ordinul prin care a fost aprobată construirea și dotarea a 138 de creșe în 102 municipii din țară și în cele 6 sectoare ale capitalei. Potrivit acestuia, conform ordinului de ministru, în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creșă, urmând să fie aprobate și alte cereri. În acest fel, se vor putea construi creșe și în orașele mai mici și, unde se justifică, și în mediul rural.

Din cele 138 de noi creșe, patru urmau a fi construite în județul Vaslui, respectiv două în municipiul Vaslui și câte una în municipiile Bârlad și Huși.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top