Connect with us

Deputatul vasluian, Tudor POLAK: „Semnătura ELECTRONICĂ va putea fi folosită în domeniul relațiilor de MUNCĂ”

Vaslui

Deputatul vasluian, Tudor POLAK: „Semnătura ELECTRONICĂ va putea fi folosită în domeniul relațiilor de MUNCĂ”

Ordonanță de Urgență pentru digitalizarea raporturilor de muncă

În luna aprilie a acestui an, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru digitalizarea raporturilor de muncă şi a introdus posibilitatea folosirii semnăturii electronice avansate sau calificate la încheierea contractului individual de muncă, a actelor adiţionale la acesta, dar şi pentru întocmirea tuturor înscrisurilor/documentelor din domeniul relaţiilor de muncă. Semnătura electronică trebuia să fie însoţită de marca temporală calificată şi sigiliul electronic calificat al angajatorului.

Deputatul vasluian Tudor POLAK: „Am reușit să simplificăm această ordonanță, să eliminăm sigiliul electronic calificat al angajatorului, simplificând modalitatea în care semnătura electronică poate fi folosită în domeniul relațiilor de muncă”

Ieri, 29 iunie a.c., printr-un proiect de hotărâre susținut în plenul Camerei Deputaților de vasluianul Tudor POLAK, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 36/2021 privind utilizarea semnăturii electronice avansate și a semnăturii electronice calificate a fost simplificată.

Astfel, a fost eliminat sigiliul electronic calificat, simplificând modalitatea în care semnătura electronică avansată sau calificată poate fi folosită în domeniul relațiilor de muncă.

„Prin raportul comun al comisiilor de Muncă și protecție socială și Tehnologia informației, votat în unanimitate de către toți colegii, am reușit să simplificăm această ordonanță, să eliminăm sigiliul electronic calificat al angajatorului, simplificând practic modalitatea în care semnătura electronică avansată sau calificată poate fi folosită atât în semnarea contractelor de muncă cât și a actelor subsecvente acestora. Partidul Național Liberal susține nevoia de debirocratizare iar prin votul de astăzi am făcut astăzi un mare pas în față în vederea digitalizării relațiilor de muncă”, a declarat deputatul vasluian Tudor POLAK.

Potrivit Ordonanței, angajatorul poate utiliza semnătura electronică avansată sau calificată şi în raporturile pe care le are cu instituţiile publice, la întocmirea înscrisurilor sau documentelor din domeniul relaţiilor de muncă/securităţii şi sănătăţii în muncă.

Toate documentele încheiate prin utilizarea semnăturii electronice vor fi arhivate de angajator şi vor fi puse la dispoziţia organelor de control competente, la solicitarea acestora.

Continue Reading
You may also like...

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top