fbpx
Connect with us

Deputatul vasluian, Tudor POLAK: „Semnătura ELECTRONICĂ va putea fi folosită în domeniul relațiilor de MUNCĂ”

Deputatul vasluian, Tudor POLAK: „Semnătura ELECTRONICĂ va putea fi folosită în domeniul relațiilor de MUNCĂ” - News Moldova

Vaslui

Deputatul vasluian, Tudor POLAK: „Semnătura ELECTRONICĂ va putea fi folosită în domeniul relațiilor de MUNCĂ”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ordonanță de Urgență pentru digitalizarea raporturilor de muncă

În luna aprilie a acestui an, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență pentru digitalizarea raporturilor de muncă şi a introdus posibilitatea folosirii semnăturii electronice avansate sau calificate la încheierea contractului individual de muncă, a actelor adiţionale la acesta, dar şi pentru întocmirea tuturor înscrisurilor/documentelor din domeniul relaţiilor de muncă. Semnătura electronică trebuia să fie însoţită de marca temporală calificată şi sigiliul electronic calificat al angajatorului.

Deputatul vasluian Tudor POLAK: „Am reușit să simplificăm această ordonanță, să eliminăm sigiliul electronic calificat al angajatorului, simplificând modalitatea în care semnătura electronică poate fi folosită în domeniul relațiilor de muncă”

Ieri, 29 iunie a.c., printr-un proiect de hotărâre susținut în plenul Camerei Deputaților de vasluianul Tudor POLAK, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 36/2021 privind utilizarea semnăturii electronice avansate și a semnăturii electronice calificate a fost simplificată.

Astfel, a fost eliminat sigiliul electronic calificat, simplificând modalitatea în care semnătura electronică avansată sau calificată poate fi folosită în domeniul relațiilor de muncă.

Deputatul vasluian, Tudor POLAK: „Semnătura ELECTRONICĂ va putea fi folosită în domeniul relațiilor de MUNCĂ” - News Moldova„Prin raportul comun al comisiilor de Muncă și protecție socială și Tehnologia informației, votat în unanimitate de către toți colegii, am reușit să simplificăm această ordonanță, să eliminăm sigiliul electronic calificat al angajatorului, simplificând practic modalitatea în care semnătura electronică avansată sau calificată poate fi folosită atât în semnarea contractelor de muncă cât și a actelor subsecvente acestora. Partidul Național Liberal susține nevoia de debirocratizare iar prin votul de astăzi am făcut astăzi un mare pas în față în vederea digitalizării relațiilor de muncă”, a declarat deputatul vasluian Tudor POLAK.

Potrivit Ordonanței, angajatorul poate utiliza semnătura electronică avansată sau calificată şi în raporturile pe care le are cu instituţiile publice, la întocmirea înscrisurilor sau documentelor din domeniul relaţiilor de muncă/securităţii şi sănătăţii în muncă.

Toate documentele încheiate prin utilizarea semnăturii electronice vor fi arhivate de angajator şi vor fi puse la dispoziţia organelor de control competente, la solicitarea acestora.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top