fbpx
Connect with us

Deși a accidentat MORTAL o copilă de numai 5 ani, fugind de la locul faptei, un tânăr din Vaslui se află în continuare în libertate

gura bustei sss 1 - News Moldova

Vaslui

Deși a accidentat MORTAL o copilă de numai 5 ani, fugind de la locul faptei, un tânăr din Vaslui se află în continuare în libertate


Individul responsabil pentru accidentul tragic de la Gura Bustei, în urma căruia o fetiță de 6 ani și-a pierdut viața, se află în continuare în libertate

Aceasta s-a întâmplat chiar și după ce instanța a decis să prelungească arestul la domiciliu, deși inițial fusese arestat preventiv de Judecătoria Vaslui și eliberat ulterior de către Tribunal, câteva zile mai târziu. De asemenea, judecătorii i-au impus tânărului în vârstă de 24 de ani o serie de obligații. În plus, i s-a permis să meargă la muncă, sub un program strict.

Astfel, de luni până vineri, acesta are voie să părăsească locuința între orele 08:00 și 17:00, iar sâmbătă, între orele 08:00 și 12:00. Accidentul tragic a avut loc în luna iunie, în suburbia Moara Grecilor a municipiului Vaslui. Șoferul nu a adaptat viteza pe un drum în localitate și a lovit în plin o fetiță de 5 ani care se juca cu o trotinetă pe marginea drumului. În urma impactului, copila a fost aruncată pe asfalt, la câțiva zeci de metri distanță.

Îngrozit de cele întâmplate, șoferul și-a continuat drumul cu trotineta prinsă sub mașină. Jucăria copilului a căzut la mai bine de un kilometru de locul accidentului, în apropierea unei benzinării. Se pare că acolo șoferul a oprit mașina, pentru ca apoi să se întoarcă la locul accidentului. A fost reținut de polițiști și condus la Medicina Legală pentru prelevarea de probe biologice. Fuga tânărului de la locul accidentului pare să fie justificată de faptul că în septembrie 2021, Daniel Maximiuc a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru conducere fără permis.

La acea vreme, judecătorii au fost indulgenți și au decis să amâne aplicarea pedepsei pentru un termen de supraveghere de 2 ani, trimitându-l la Serviciul de Probațiune. Era de așteptat ca în această perioadă persoana responsabilă pentru accident să devină un exemplu de respectare a legilor rutiere și să se comporte responsabil.

Perioada de supraveghere ar fi trebuit să expire la sfârșitul lunii septembrie, însă tânărul de 24 de ani din comuna Laza a cauzat accidentul mortal chiar în timpul perioadei de supraveghere. Conform legislației în vigoare, instanța ar trebui acum să-l trimită la închisoare pentru a-și executa pedeapsa de 8 luni, la care s-ar putea adăuga o nouă pedeapsă dacă instanța îl găsește vinovat și pentru tragedia de la Gura Bustei, în urma căreia fetița de 5 ani și-a pierdut viața.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top