fbpx
Connect with us

DNA confirmă: fostul șef al CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, a făcut un denunț într-un dosar de corupție

DNA confirmă: fostul șef al CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, a făcut un denunț într-un dosar de corupție - News Moldova

Vaslui

DNA confirmă: fostul șef al CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, a făcut un denunț într-un dosar de corupție

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Marți, 9 aprilie, Dumitru Buzatu, fostul președinte suspendat al Consiliului Județean Vaslui, a fost audiat de către procurorii Serviciului Teritorial Iași al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în legătură cu un nou dosar de corupție

Potrivit Hotnews, în prezent, Buzatu are calitatea de martor denunțător în acest caz.

Această audiere vine în contextul în care Dumitru Buzatu se află deja într-un proces judiciar, fiind trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită de 1,25 milioane de lei, în urma unui flagrant organizat de DNA în septembrie 2023. Aflat în penitenciar în legătură cu acest caz, Buzatu a ales să colaboreze cu procurorii anticorupție într-un alt dosar de corupție pentru a evita noi acuzații.

Inițial, audierea lui Dumitru Buzatu fusese programată pentru vineri, 5 aprilie, însă a fost amânată pentru data de 9 aprilie. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că Buzatu a fost audiat într-un dosar penal constituit ca urmare a denunțului său și că, după aceasta, a fost transportat înapoi în Penitenciarul Vaslui.

DNA a confirmat oficial aceste informații, menționând că, deocamdată, nu pot fi dezvăluite mai multe detalii despre dosarul în care Buzatu a făcut denunțul.

Conform prevederilor legale, persoana care are calitatea de martor și care a comis o infracțiune poate beneficia de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei dacă denunță și facilitează identificarea și tragerea la răspundere penală a altor persoane implicate în infracțiuni.

Dumitru Buzatu se află în centrul atenției publice încă din septembrie anul trecut, când a fost arestat preventiv de către DNA, fiind prins în flagrant primind suma de 1,25 milioane de lei. Acesta este acuzat că ar fi primit mita de la un om de afaceri în schimbul facilitării unor contracte.

În ciuda acestor acuzații, Buzatu neagă acuzațiile de luare de mită, revenind asupra declarațiilor inițiale și susținând că banii erau luați cu împrumut de la respectivul om de afaceri.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top