Connect with us

Doi activiști ATACAȚI de samsarii de păsări din VASLUI. Comerțul ilegal, o practică cunoscută de Poliție

Vaslui

Doi activiști ATACAȚI de samsarii de păsări din VASLUI. Comerțul ilegal, o practică cunoscută de Poliție

O autospecială a IPJ Vaslui a fost distrusă, zilele trecute, pe raza comunei Banca, de către samsarii de păsări care se aprovizionau de la ferma Vanbet

Agresorii aveau ca țintă doi activiști civici din județele Prahova și Buzău, care au venit la Vaslui pentru a investiga ilegalitățile acestora. În momentul în care au văzut că sunt filmați negustorii de păsări s-au enervat și au lovit cu piciorul autoturismul activiștilor.

Ca să poată scăpa de agresori, Robert Nițu și Geană Hary, activiștii s-au adăpostit într-o fermă, de unde au sunat la Poliție, la Garda de Mediu Vaslui și la DSVSA Vaslui. În timp ce mașina acestora era escortată de Poliție, unul dintre agresori a aruncat cu o piatră în mașina Poliției și astfel a spart luneta mașinii. Pe imaginile postate de activiști se observă că samsarii continuă, cu polițiștii de față, să se manifeste agresiv față de cei trei activiști.

Cel care a spart geamul autospecialei și-a recunoscut vina și a achitat pe loc paguba produsă, iar după legitimare a fost lăsat să plece ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Târgurile de samsari de păsări din Vaslui care aparțin societății Vanbet sunt cunoscute, deoarece aici vin negustori din toată țara pentru a cumpăra pui vii pe care apoi îi vând la prețuri mult mai mari prin sate

De-a lungul timpului, mai multe persoane au atras atenția că păsările se vând la negru, săvârșindu-se mai multe ilegalități, printre care evaziune fiscală și nerespectarea normelor sanitar-veterinare. Autoritățile vasluiene nu ar fi chiar străine de ce se întâmplă la ferma de la Banca, însă până acum nimeni nu a avut curajul să reacționeze și să spună „stop” acestui comerț ilegal.

Unul dintre activiști, Robert Nițu, a mai fost atac în luna iunie a acestui an tot de samsarii de păsări, de această dată în Cernătești, județul Buzău. Atunci, activistul a fost urmărit în trafic și atacat în fața poliției pentru că a avut curaj să filmeze faptele ilegale ale agresorilor.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top