fbpx
Connect with us

Dumitru BUZATU ajunge iar în fața instanței. Arest sau eliberare sub control judiciar?

Dumitru BUZATU ajunge iar în fața instanței. Arest sau eliberare sub control judiciar? - News Moldova

Vaslui

Dumitru BUZATU ajunge iar în fața instanței. Arest sau eliberare sub control judiciar?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Întâlnirea lunară dintre fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și magistrații Tribunalului Vaslui a devenit deja o rutină, însă ziua de mâine va marca o nouă etapă în procesul său

Aflat în Penitenciarul Vaslui, Buzatu va fi adus pentru a treia oară în fața instanței pentru verificarea măsurii preventive a arestului.

În sala de judecată, apărătorii lui Dumitru Buzatu vor încerca să convingă instanța că acesta nu mai reprezintă un pericol și ar trebui să fie eliberat sub arest la domiciliu sau control judiciar. Pe de altă parte, procurorii anticorupție vor solicita prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile.

Ultima apariție în sala de judecată a fost marcată de norocul procurorilor, care au dezvăluit planurile fostului șef de județ de a fugi în Ecuador, alături de Ana Maria Obreja. Interceptarea unei discuții între Buzatu și Obreja a servit drept bază principală pentru cererea procurorilor de a menține arestul preventiv, în care acesta dezvăluia intenția sa de a părăsi țara pentru a scăpa de problemele juridice.

Investigatorii susțin că Buzatu poate încă influența martorii din dosar și au prezentat în instanță dovezi că acesta menține legături cu martorii, generând teamă printre aceștia. În plus, comportamentul inculpatului indică o lipsă de regret și o lipsă de intenție de a-și corecta comportamentul.

Buzatu Dumitru, aflat în custodia CRAP Iași, pare să nu manifeste o atitudine de îndreptare a comportamentului său infracțional, declarând că regretă faptul că nu a fost mai atent pentru a evita consecințele legale. Cu toate acestea, el afirmă că nu își va schimba atitudinea și va continua în același mod până la sfârșitul vieții sale, făcând referire la presiunea și nebunia din lume.

În fața instanței, Buzatu se arată încrezător în influența sa asupra martorilor și factorilor decizionali din administrația locală a județului Vaslui. De asemenea, se dezvăluie că Buzatu intenționează să plece în Ecuador, iar procurorii susțin că acesta încearcă să implice martorii și factorii decizionali prin intermediul Martorei Ana-Maria Obreja.

Expertul Radu Judele, complicele lui Dumitru Buzatu, va fi prezent în sala de judecată, reprezentând o piesă cheie în dosarul în care Buzatu este acuzat de luare de mită în valoare de 1,25 milioane de lei. Procesul continuă să atragă atenția publicului, evidențiind aspecte complexe ale vieții politice și judiciare locale.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top