fbpx
Connect with us

Dumitru BUZATU, exclus din PSD! Fosta sa soție, senatorul Gabriela Crețu, SUSPENDATĂ din funcție, iar fiul său a DEMISIONAT din Guvern!

20230923 170432 scaled - News Moldova

Vaslui

Dumitru BUZATU, exclus din PSD! Fosta sa soție, senatorul Gabriela Crețu, SUSPENDATĂ din funcție, iar fiul său a DEMISIONAT din Guvern!


În urma ședinței de la sediul Partidului Social Democrat, s-au luat mai multe măsuri importante în ceea ce îl privește pe Dumitru Buzatu, dar și pe membrii familiei acestuia

Dumitru Buzatu a fost eliminat din rândurile PSD, iar fosta sa soție, senatorul Gabriela Crețu, a fost suspendată din partid. În plus, fiul lui, Tudor Buzatu, și-a prezentat demisia din postul de secretar de stat.

Marcel Ciolacu a explicat că toate aceste hotărâri au fost luate cu unanimitate de voturi în cadrul ședinței PSD.

Acesta a subliniat importanța faptului că instituțiile statului funcționează independent, menționând că Dumitru Buzatu a fost surprins în flagrant primind mită, un eveniment care a fost surprinzător pentru toată lumea, inclusiv pentru liderul PSD.

News Moldova îți recomandă și ...   Italian stabilit în Bârlad, CONDAMNAT la 5 ani de ÎNCHISOARE! A agresat sexual două fetițe de 11 ani

Premierul a adăugat că astfel de acțiuni negative afectează în mod inevitabil imaginea partidului. Cu toate acestea, el a insistat că deciziile luate de partid au fost corecte și că nu va comenta decizia magistraților în acest caz.

“Am luat 3 decizii, respectiv excluderea domnului Dumitru Buzatu din PSD, numirea ca și președinte interimar a organizației PSD Vaslui a vicepreședintelui Dragoș Benea. Am luat act de demisia din funcția de secretar de stat a domnului Buzatu Tudor și, de asemenea, am propus colegilor mei suspendarea ca membru al PSD a doamnei Crețu Gabriela, senatoare”, a afirmat Marcel Ciolacu după ședința PSD.

News Moldova îți recomandă și ...   Cadavrul unui vasluian, găsit pe un câmp din Ialomița, complet lipsit de organe

Reamintim faptul că Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită în valoare de 1,25 milioane de lei.

Conform rapoartelor provenite de la surse judiciare, Buzatu este acuzat că a acceptat o mită în valoare de 1,25 milioane de lei în schimbul acordării contractului pentru lucrările de construcție la drumul strategic Bârlad-Laza-Codaești (lotul 1-3).

În urma acestui eveniment, procurorii DNA au organizat vineri seară, 22 septembrie, o operațiune de flagrant, iar acum desfășoară percheziții la locuința lui Dumitru Buzatu, potrivit surselor din cadrul DNA.

News Moldova îți recomandă și ...   Acțiune de anvergură la Vaslui: Direcția Generală Anticorupție (DGA) a efectuat percheziții la polițiștii și polițiștii de frontieră suspectați de corupție

Fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, care ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a declarat că nu are cunoștință despre acest incident.

Buzatu a avut o carieră politică îndelungată, inclusiv ca deputat și președinte al Consiliului Județean Vaslui din 2012. El a fost, de asemenea, membru al Parlamentului României în diferite legislaturi.

În plus, fiul său, Tudor Buzatu, a primit în 2022 o poziție importantă în Secretariatul General al Guvernului, numită de premierul de atunci, Nicolae Ciucă.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top