fbpx
Connect with us

Dumitru Buzatu, și Radu JUDELE nu au înduioșat Curtea de Apel Iași. Buzatu rămâne în arest pentru încă 30 de zile, Judele a primit arest la domiciliu

Dumitru Buzatu, și Radu JUDELE nu au înduioșat Curtea de Apel Iași. Buzatu rămâne în arest pentru încă 30 de zile, Judele a primit arest la domiciliu - News Moldova

Vaslui

Dumitru Buzatu, și Radu JUDELE nu au înduioșat Curtea de Apel Iași. Buzatu rămâne în arest pentru încă 30 de zile, Judele a primit arest la domiciliu


După un weekend plin de tensiuni, atât pentru cei doi inculpați cât și pentru susținătorii și criticii lor, Dumitru Buzatu a sosit la Curtea de Apel Iași în primele ore ale dimineții

Cu speranțe că vor avea parte de o decizie favorabilă la Iași, ambii inculpați așteaptă verdictul instanței. Cu toate acestea, Curtea de Apel Iași decide să respingă contestațiile formulate de apărătorul lui Dumitru Buzatu, menținând astfel decizia Tribunalului Vaslui de prelungire a arestului preventiv cu încă 30 de zile.

Apărătorul lui Dumitru Buzatu continuă să susțină nevinovăția clientului său, exprimându-și în același timp înțelegerea față de deciziile magistraților.

„Instanța va stabili dacă trebuie să rămână în arest sau poate fi supus cercetării sub control judiciar sau arest la domiciliu. Din punctul meu de vedere, probele nu sunt susținute în prezent, dar îmi dau seama că, analizând aceleași documente, noi tragem anumite concluzii, iar Ministerul Public are o altă opinie”, a declarat acesta.

Pentru expertul Radu Judele, decizia Curții de Apel Iași este și mai severă. Tribunalul Vaslui a decis înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cu toate acestea, procurorii au contestat această decizie, iar judecarea contestației a adus cu sine surprize. Curtea de Apel Iași a hotărât că măsura cea mai potrivită pentru Radu Judele este arestul la domiciliu, impunându-i acestuia anumite obligații. În plus față de restricțiile privind părăsirea domiciliului și răspunsul la solicitările procurorilor sau polițiștilor care îl vor verifica periodic, Radu Judele nu mai are dreptul să desfășoare activitatea de expertiză.

Pe lângă aceste aspecte, atât el cât și Dumitru Buzatu au fost obligați să suporte cheltuieli de judecată în cuantum de 300 de lei.

Este important de menționat că aceste informații se bazează pe evenimentele și deciziile recente din dosarul lui Dumitru Buzatu și Radu Judele.

Reamintim faptul că Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită în valoare de 1,25 milioane de lei.

Conform rapoartelor provenite de la surse judiciare, Buzatu este acuzat că a acceptat o mită în valoare de 1,25 milioane de lei în schimbul acordării contractului pentru lucrările de construcție la drumul strategic Bârlad-Laza-Codaești (lotul 1-3).

În urma acestui eveniment, procurorii DNA au organizat vineri seară, 22 septembrie, o operațiune de flagrant, iar acum desfășoară percheziții la locuința lui Dumitru Buzatu, potrivit surselor din cadrul DNA.

Fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, care ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a declarat că nu are cunoștință despre acest incident.

Buzatu a avut o carieră politică îndelungată, inclusiv ca deputat și președinte al Consiliului Județean Vaslui din 2012. El a fost, de asemenea, membru al Parlamentului României în diferite legislaturi.

În plus, fiul său, Tudor Buzatu, a primit în 2022 o poziție importantă în Secretariatul General al Guvernului, numită de premierul de atunci, Nicolae Ciucă.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top