fbpx
Connect with us

Echipamente medicale noi pentru Spitalul de Urgență din Bârlad! Investiția este estimată la 1.131.262 de lei

echipamente-medicale-noi-pentru-spitalul-de-urgenta-din-barlad!-investitia-este-estimata-la-1131.262-de-lei

Vaslui

Echipamente medicale noi pentru Spitalul de Urgență din Bârlad! Investiția este estimată la 1.131.262 de lei


spitalul barlad e1700124393284 - Moldova Invest

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a beneficiat recent de un nou set de echipamente medicale de ultimă generație, evaluat la 1.131.262 de lei

Această inițiativă a fost posibilă în urma demersurilor făcute de Primăria Bârlad și ale spitalului, după aprobarea Legii 88/2023 la Ministerul Sănătății.

Din totalul sumei, 117.863 de lei au fost alocate din bugetul local al Bârladului, prin intermediul unui proiect aprobat de Consiliul Local Municipal la 31 octombrie.

Infrastructura spitalului a fost îmbunătățită prin adăugarea unei noi serii de echipamente, printre care ecografe, stații de oxigen, camere video endoscopice, incubatoare, paturi radiante, microscoape, tărgi incubatoare și alte echipamente moderne esențiale.

Echipamente medicale 8 - Moldova Invest

Această nouă dotare se adaugă la primul lot de echipamente medicale ultramoderne, care a sosit în lunile iulie și august. În acea perioadă, spitalul a realizat cea mai semnificativă achiziție din ultimii 30 de ani, evaluată la 6.421.000 de lei, o sumă suplimentată ulterior cu 735.555 de lei de către administrația locală din Bârlad.

Au fost aduse o nouă linie de laparoscopie chirurgie generală, instrumentar laparoscopie, video rectoscop, detector cu ultrasunete pentru intervențiile laparoscopice, EKG portabil, microm rotativ, unitate urologie (la blocul operator), echipament oftalmologic, st


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top