fbpx
Connect with us

Elevii vasluieni au obținut o medalie de argint si trei de bronz, la Olimpiada Nationalã de Matematicã!

Elevii vasluieni au obținut o medalie de argint si trei de bronz, la Olimpiada Nationalã de Matematicã! - News Moldova

Vaslui

Elevii vasluieni au obținut o medalie de argint si trei de bronz, la Olimpiada Nationalã de Matematicã!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mai mulți elevi din Vaslui care au reprezentat județul la Olimpiada Națională de Matematică au obținut rezultate remarcabile: o medalie de argint, trei medalii de bronz și patru mențiuni de onoare, acordate de Societatea de Științe Matematice din România.

Cel mai înalt punctaj a fost obținut de Mihnea Pascaru de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, care s-a apropiat foarte mult de calificarea la baraj, fiind despărțit doar de jumătate de punct. Cu toate acestea, rezultatul său a fost foarte bun, fiind recompensat cu o medalie de argint. Mihnea Pascaru a declarat: „A fost o experiență foarte frumoasă; pe lângă proba în sine, am reușit să-mi fac prieteni și să mă distrez. Subiectele au fost apropiate ca nivel de cele de anul trecut, dar m-au surprins puțin. Sunt mândru de rezultatul obținut și îmi propun să performez și mai bine anul viitor.”

Probele s-au desfășurat la Colegiul Național „Cuza Vodă” din Huși pentru clasele VII-VIII și la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș pentru clasele IX-XII. Elevii din județul Vaslui care au participat la această prestigioasă competiție au obținut rezultate remarcabile, după cum urmează: Maria Bârlădeanu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși (profesor la clasă și la Centrul de Excelență – Adrian Talasman) a primit o mențiune de onoare; Yannis Stefan – Munteanu (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, profesor la clasă și la Centrul de Excelență – Adeluța Baltag) a obținut o mențiune de onoare.

„Felicitãri acestor elevi care au reprezentat cu cinste judetul nostru!”

La liceu, elevii vasluieni care au participat la Olimpiada Nationalã de Matematicã au obtinut urmãtoarele rezultate: Mihnea Ionut Pascaru (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor la clasã si la Centrul de Excelentã – Gheorghe Flueras): medalie de argint; Mihnea Sandu (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor la clasã si la Centrul de Excelentã -Gheorghe Flueras): medalie de bronz; Tudor George Safir (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor la clasã -Sergiu Romascu): mentiune de onoare; Dimitrie Octavian Radu (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor la clasã – Sergiu Romascu): medalie de bronz; Matei Porumboiu (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor la clasã – Sergiu Romascu): medalie de bronz; Stefan Chiper (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, profesor la clasã – Sergiu Romascu): mentiune de onoare. „Felicitãri acestor elevi care au reprezentat cu cinste judetul nostru! Mult succes colegilor lor mai mici, din clasele V-VI, care vor simti aceleasi emotii, în perioada 9-12 mai, când se va desfãsura la Vaslui etapa nationalã a olimpiadei pentru clasele V-VI”, a transmis inspectorul scolar de matematicã, prof. Viorel Mungiu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top