fbpx
Connect with us

Factura la gaze a VASLUIENILOR va fi cu 12% mai mică la iarnă, față de PREȚUL plafonat

Vaslui

Factura la gaze a VASLUIENILOR va fi cu 12% mai mică la iarnă, față de PREȚUL plafonat


Vasluienii vor plăti în această iarnă factura la gaze cu 12% mai puțin decât prețul plafonat, iar această reușită a operatoriului Gaz Est Vaslui este datorată unor depozite de gaze făcute înțelept, încă din 2021

”În 2021, niciun operator nu se aștepta la ce urma să se întâmple în a doua parte a anului. Prin luna iulie 2021 prețurile au început să crească atât de mult, încât să se mărească de 4-5 ori. Sigur că pentru noi, pentru Gaz Est, a fost o provocare. Am realizat care puteau fi riscurile și imediat am luat măsuri de a înmagazina gaze, deși nu mai aveam obligația aceasta pentru perioada de iarnă, căci se abrogase acel ordin, cu obligația de înmagazina gaze.

Cu toate acestea, am luat această măsură și am înmagazinat gaze la prețuri mult mai mici decât ce s-a practicat în cursul iernii. Și nu am mai fost obligați cumva să achiziționăm de pe bursă în cursul iernii gaze. Așa că am putut asigura o continuitate în furnizarea gazelor, ați văzut că pe piață au fost probleme legate de unii operatori”, a spus inginerul ADRIAN TIGHICI, managerul general al SC GAZ EST Vaslui.

News Moldova îți recomandă și ...   Vameșii și polițiștii de frontieră acuzați de LUARE DE MITĂ au fost trimiși în judecată

”Prețul care va fi pe factura finală a abonatului Gaz Est va fi undeva cu 12% mai mic decât prețul plafonat, impus prin Ordonanță”

”Foarte important este că o parte din gazele pe care le-am achiziționat au rămas în depozit și le-am reportat pentru anul 2022, deci pentru sezonul care urmează, la niște prețuri foarte bune. Și este o veste bună pentru abonații Gaz Est, pentru că, începând de la 1 noiembrie, având în vedere că scoatem gaze din depozit, gaze cu preț mai mic, prețul care va fi pe factura finală a abonatului Gaz Est va fi undeva cu 12% mai mic decât prețul plafonat, impus prin Ordonanță”, a precizat inginerul ADRIAN TIGHICI, managerul general al SC GAZ EST Vaslui. 

News Moldova îți recomandă și ...   106 blocuri din judeţul Bacău prezintă RISC SEISMIC


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top