fbpx
Connect with us

Fermierii REVOLUȚIONEAZĂ politica salarială! Salarii de 8.000 de lei în AGRICULTURA VASLUIANĂ!

Vaslui

Fermierii REVOLUȚIONEAZĂ politica salarială! Salarii de 8.000 de lei în AGRICULTURA VASLUIANĂ!


Deși salariul minim din agricultură a fost majorat la 3.000 de lei, șefii fermelor agricole sunt dispuși să ofere sume și mai mari pentru servicii de calitate

Fermierii din județul Vaslui sunt de acord cu proiectul de lege aprobat în Parlamentul României, care prevede că salariul de bază minim brut în domeniul agricol să fie de minimum 3.000 lei lunar. 

„Fermierii nu au o problemă. Am discutat cu Dan Hurduc, cu Constantin Duluțe, am discutat cu crescătorii de pui, cu Safir Gheorghe și copiii, am discutat cu Cătălin Moraru.

Sunt interesați să plătească, dar pe aceia care depun eforturi și sunt specialiști în meseria lor. Sunt oamenii care iau 2.000 de euro și își doresc 3.000 de euro, dar pe timpul lucrărilor și dacă fac lucru de calitate. Au adus mașini de 400.000 de euro și nu poți să o dai cuiva care o omoară imediat”, a declarat Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui. 

News Moldova îți recomandă și ...   Proiecte finanțate sunt multe, dar firme de contrucții puține! Primarii din VASLUI se plâng că au bani, dar nu au constructori

Până la sfârşitul anului 2022, pentru domeniul agricol, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de minimum 3.000 lei lunar, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând în medie 17,928 lei/oră.

„Haideți să plătim specialiștii, care să fie un exemplu pentru cei care doresc să rămână aici. Și munca brută trebuie plătită bine, pentru stabilizarea forței de muncă în plan local”, a precizat Ionel Constantin.

News Moldova îți recomandă și ...   Varianta Ocolitoare a Bârladului, executată în procent de 55%!

Legea nouă mai prevede că perioadele lucrate în sectorul agricol constituie stagiu de cotizare pentru stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă acordate în conformitate cu legislaţia în vigoare.

„Dacă producem, avem unde să depozităm ce producem? Ce depozităm, avem după aceea posibilitatea să industrializăm și să producem produsul finit, care să fie dat apoi omului să îl consume?

După aceea, am industrializat și avem aceste prooduse consumabile, avem o rețea prin care aceste produse să fie distribuite populației noastre? Nu! Noi resurse, posibilități, capacitate avem, dar nu se dorește ca ele să fie fructificate în folosul oamenilor din această zonă a lumi”, a declarat Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijloci Vaslui.

News Moldova îți recomandă și ...   Agricultură europeană în județul Vaslui! Tractorul C-65 din epoca comunistă a fost înlocuit cu tehnologie modernă


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top