Connect with us

Gabriela CIUBURCIU, fostul director al VASCAR S.A. Vaslui, CONDAMNATĂ definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru FRAUDĂ cu fonduri europene

Vaslui

Gabriela CIUBURCIU, fostul director al VASCAR S.A. Vaslui, CONDAMNATĂ definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru FRAUDĂ cu fonduri europene

Gabriela Ciuburciu, fosta directoare VASCAR, condamnată definitiv la 6 ani și o luni închisoare pentru luare de mită, fraudă cu fonduri europene şi spalare de bani

Gabriela Ciuburciu, acționar majoritar și fost director general al societății Vascar Vaslui, a fost condamnată vineri, 16 iulie, la 6 ani și opt luni de închisoare, de Curtea de Apel București, alături de trei dintre partenerii de afaceri, pentru fraudarea fondurilor europene, luare de mită și spălarea banilor. Sentința este definitivă.

Potrivit presei locale, după pronunțarea sentinței, aceasta s-a prezentat singură la sediul IPJ Vaslui.

Fosta directoare VASCAR SA, Gabriela Ciuburciu, a fost condamnată inițial, în 2019, la 4 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie, însă aceasta a făcut recurs, în urma căruia pedeapsa a fost majorată până la 6 ani şi 8 luni. De asemenea, instanța i-a interzis dreptul de a mai fi administrator al unor societăți comerciale timp de cinci ani după executarea pedepsei.

Femeia de afaceri a fost trimisă în judecată în 2012, alături de alţi patru parteneri

Ea a fost acuzată că a prejudiciat statul român cu peste 1,5 milioane de euro, dar şi de luare de mită în timpul derulării unui proiect cu fonduri europene, menit să modernizeze o fabrică de produse din carne.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2008-2010, VASCAR SA a derulat un proiect finanţat din fonduri comunitare, prin care a beneficiat de acordarea unui ajutor financiar nerambursabil, în condiţiile Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală.

Persoanele din conducerea firmei sub comanda inculpatei Ciuburciu Gabriela şi cu sprijinul inculpaţilor Mihăescu Cristian Ștefan și Mirea Augustin Flavian, au planificat şi au executat în detaliu fraudarea proiectului finanţat prin programul FEADR, prin simularea legalităţii procedurilor de achiziţii, obţinând astfel, atât din bugetul comunitar, cât şi din patrimoniul Vascar SA, sume foarte mari de bani, pe care şi le-au însuşit parţial, prin simularea unor operaţiuni comerciale licite.

VASCAR SA ar fi obţinut 5.277.354,56 lei din finanţarea nerambursabilă acordată de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, în cadrul proiectului, în urma prezentării ofertelor şi a rapoartelor de selecţie false, respectiv inexacte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top