fbpx
Connect with us

Fostul președinte al CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, trimis în judecată pentru luare de mită

Fostul președinte al CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, trimis în judecată pentru luare de mită - News Moldova

Vaslui

Fostul președinte al CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, trimis în judecată pentru luare de mită

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au decis trimiterea în judecată a lui Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, aflat în arest preventiv

Acuzațiile vizează luarea de mită în legătură cu un contract de achiziție publică pentru reabilitarea unor drumuri din județul Vaslui, finanțat din fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului întocmit, în anul 2019, în timpul desfășurării proiectului finanțat din fonduri europene, au apărut neînțelegeri legate de plata facturilor în valoare de aproximativ 3.000.000 de euro și implicit a mitei ce ar fi trebuit remise lui Buzatu. În acest context, Consiliul Județean Vaslui a încheiat un contract cu o firmă administrată de un expert implicat în dosar pentru a efectua o expertiză tehnică a lucrărilor deja executate.

Ulterior, expertul ar fi pretins sume considerabile de bani de la reprezentantul firmei implicate, având ca scop modificarea concluziilor expertizei în favoarea acelei companii. În schimbul acestor sume, s-a promis intervenția pe lângă factorii de decizie din cadrul Consiliului județean pentru achitarea facturilor în totalitate. Acest proces a culminat cu suma de 714.000 lei primită de expert în martie și aprilie 2023.

În calitate de președinte al Consiliului Județean, Buzatu ar fi cerut indirect un procent de 10% din valoarea lucrărilor executate de firma respectivă, suma fiind estimată la 1.250.000 lei, ce a fost primită în septembrie 2023. Flagrantul pentru această infracțiune a avut loc în aceeași zi.

În lumină acestor acuzații, s-au luat măsuri asiguratorii pentru a preveni ascunderea sau distrugerea bunurilor ce pot face obiectul confiscării speciale. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui, iar procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a Biroului de Operațiuni Speciale Iași.

Rechizitoriul subliniază că această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale, respectând totodată principiul prezumției de nevinovăție, conform Codului de procedură penală.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top