Connect with us

FURNIZAREA apei în comuna FĂLCIU din județul VASLUI, a fost RESTRICȚIONATĂ pe fondul SECETEI EXCESIVE

Vaslui

FURNIZAREA apei în comuna FĂLCIU din județul VASLUI, a fost RESTRICȚIONATĂ pe fondul SECETEI EXCESIVE

Primarul comunei Zorleni, județul Vaslui, Paula Hultoană, a anunțat faptul că furnizarea apei a fost restricţionată

Seceta excesivă din ultima perioadă şi nerespectarea recomandările autorităţilor locale de a nu utiliza apa din reţeaua publică pentru irigarea culturilor, au fost cele care au dus la restricționare.

„Necesarul de apă pentru alimentarea localităţilor Zorleni, Popeni şi Simila a fost determinat în conformitate cu SR 1343-1-2006, rezultând astfel un necesar de 80 de litri de apă pe zi pentru fiecare locuitor, asigurat prin forajele executate.

Potrivit brevierelor de calcul, forajele au următoarele debite maxime: localitatea Zorleni 800 de metri cubi de apă pe zi, localitatea Popeni 350 de metri cubi de apă pe zi şi satul Simila 250-280 de metri cubi de apă pe zi.

Ţinând seama de faptul ca forajele executate pot livra un debit maxim de apă de 1.400 de metri cubi pe zi, iar necesarul de apă pentru nevoile gospodăreşti este de 80 de litri de apă pe locuitor zilnic, reiese că debitul maxim de apă acoperă necesităţile unui număr aproximativ de 17.000 de persoane, cu mult peste populaţia comunei Zorleni”, a explicat Paula Hultoană.

În satul Zorleni apa va fi furnizată zilnic între orele 5.00 – 11.00 şi 13.00 – 23.00, în localitatea Popeni cetăţenii vor primi apă în intervalele orare 6.00 – 11.00 şi 18.00 – 23.00, iar în localitatea Simila sătenii vor beneficia de apă din reţeaua publică între orele 5.00 – 11.00 şi 16.00 – 22.00.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top