Connect with us

GREVĂ la BÂRLAD: muncitoarele de la SC CONFECȚII, revoltă pentru TICHETELE DE MASĂ și SALARIILE mici

Vaslui

GREVĂ la BÂRLAD: muncitoarele de la SC CONFECȚII, revoltă pentru TICHETELE DE MASĂ și SALARIILE mici

Cele peste o sută de angajate ale SC Confecții SA Bârlad au declanșat ieri o grevă spontană, prin care au solicitat conducerii creșterea salariilor și acordarea fără condiționări a tichetelor de masă.

Până acum, spun angajatele, tichetele de masă  au fost acordate în funcție de cât la sută se realiza norma de lucru, ceea ce a stârnit nemulțumirea oamenilor. Directorul fabricii de confecții, ing. Constanța Popa, a acceptat să negocieze cu liderul de sindicat, Talabă Bălașa, o nouă grilă de plată a salariilor și o altă distribuire a tichetelor de masă, care să nu țină de realizarea normei. Se așteaptă acum rezultatul negocierii, iar oamenii speră ca revendicările lor să aibă câștig de cauză.

”Avem copii de crescut, muncim și ne vrem drepturile. Salariile să fie pe măsura muncii, iar tichetele de masă să fie date la toată lumea. Nu suntem robi, suntem oameni”, au strigat angajatele prezente la protestul spontan. 

Conducerea fabricii SC Confecții SA Bârlad a precizat că își dorește rezolvarea acestui litigiul, deoarece miercuri, 11 mai, este așteaptă la Bârlad o delegație care vine cu scopul de a contracta comenzi importante, care să asigure activitatea fabricii pe următoarea perioadă.

”Până acum, tichetele de masă erau date la cei care aveau norma de 50% îndeplinită – în valoare de 150 de lei, iar cei care aveau norma de 80% – 100% – 300 de lei. Doar 8-9 salariați din toți muncitorii nu au luat tichete de masă de loc, deoarece nu lucrau cu normă. Acum propunerea de modificare a condițiilor de acordare a tichetelor de masă este ca acestea să fie acordate tichete de masă pentru toți salariatii direct productivi, a căror realizări sunt mai mari de 50%. Valoare tichet de masa de 15 lei/zi pentru realizarea normelor peste 50%”, a precizat directorul SC Confecții SA Bârlad, inginera Cosntanța Popa. Negocierile continuă, iar speranța conducerii fabricii este ca muncitorii să reia lucrul.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top