Connect with us

Iată ce SOLUȚIE au găsit autoritățile de pe ambele maluri ale PRUTULUI, în scandalul TIR-urilor ținute cu zilele în VĂMI

Vaslui

Iată ce SOLUȚIE au găsit autoritățile de pe ambele maluri ale PRUTULUI, în scandalul TIR-urilor ținute cu zilele în VĂMI

După ce, vreme de aproximativ două luni de zile, transportatorii de marfă care intrau în România prin vama Albița, au întâmpinat mari probleme din cauza timpilor de așteptare, pe teritoriul Republicii Moldova, în vama Leușeni, iată că autoritățile de pe ambele maluri de Prut au găsit că este necesar să se întâlnească, în vederea identificării unor soluții concrete.

Și, cel puțin pe moment, discuțiile au dat roade. Prefectul de Vaslui, DANIEL ONOFREI, a anunțat că crearea unor culoare separate pentru autocamioanelor goale și, respectiv, pentru cele încărcate cu mărfuri perisabile au fâcut ca în prezent timpii de aăteptare din vama Albița să fie de maxim 45 de minute. Au mai fost trasate o serie de măsuri, însă ele urmează să fie puse în aplicare, a spus prefectul DANIEL ONOFREI. 

Întâlnirea dintre autoritățile din România și Republicii Moldova a avut loc în vama Albița

”La momentul în care ne-am întâlnit cu colegii noștri din Republica Moldova au fost fixate o serie de măsuri. Până când se vor concretiza acele măsuri – și aici mă refer la echipe mixte și mai multe alte soluții, până atunci am reușit prin măsuri proprii să fluidizăm traficul. De exemplu, am creat un culoar pentru ca aceste camioane goale să nu mai fie nevoite să stea la rând, să mai fie cântărite. Practic, a fost creat un culoar separat pentru ele. La fel, am crerat un culoar separat pentru perisabile (autocamioane cu mărfuri perisabile, n.r.), în așa fel încât timpul de așteptare să fie undeva la 40 – 45 de minute, a spus prefectul DANIEL ONOFREI. 

De reamintit că în perioada în care camioanele stăteau cu zilele în așteaptarea tranzitării frontierei au fost situații dramatice, cu șoferi cărora li s-a făcut rău, ba chiar și doi conducători de TIR care au decedat, ca urmare a epuizării, dar și pe fondul unor afecțiuni medicale cronice.   


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top