fbpx
Connect with us

Imaginile FLAGRANTULUI organizat de procurorii DNA pentru prinderea lui Dumitru BUZATU

Imaginile FLAGRANTULUI organizat de procurorii DNA pentru prinderea lui Dumitru BUZATU - News Moldova

Vaslui

Imaginile FLAGRANTULUI organizat de procurorii DNA pentru prinderea lui Dumitru BUZATU

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Imagini de la flagrantul organizat de procurorii DNA pentru prinderea lui Dumitru Buzatu au fost înregistrate vineri seară, în apropierea unei bălţi din Vaslui

Procurorii DNA au supravegheat întreaga operațiune și au capturat momentul în care Buzatu primește o geantă voluminoasă de la denunțător. Anchetatorii au stabilit că această sumă reprezenta o mită provenită de la un om de afaceri, în schimbul favorizării acordării unui contract. În documentul lor, procurorii explică detaliile întâlnirii dintre Buzatu și denunțător.

După flagrantul DNA, au avut loc percheziții și audieri care s-au întins până spre dimineață. La ora 04.00, Dumitru Buzatu a fost reținut și încătușat. Sâmbătă seara, judecătorii au hotărât arestarea sa.

Cu două ore înainte de miezul nopții, anchetatorii au început perchezițiile în locuința lui Dumitru Buzatu din comuna vasluiană Ștefan cel Mare. Acest lucru s-a întâmplat după ce, în aceeași seară, fusese prins în flagrant de procurorii anticorupție cu o sumă semnificativă de bani, presupusă mită, de la un om de afaceri din Cluj.

Potrivit informațiilor furnizate de DNA, Dumitru Buzatu, cunoscut ca baronul PSD de Vaslui, a primit o mită de 1,25 de milioane de lei, reprezentând 10% din valoarea unui contract în valoare de peste 12 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor județene. Reprezentantul firmei a denunțat acest caz la DNA și a colaborat cu anchetatorii. Acesta a fost de acord să poarte echipament de înregistrare și microfoane în timpul întâlnirilor cu Dumitru Buzatu.

Aceasta a fost procedura prin care baronul de Vaslui a fost monitorizat de către anchetatori, începând din luna mai și continuând până la începutul lunii septembrie.

Vineri, în jurul orei 17.00, Dumitru Buzatu și denunțătorul s-au întâlnit la un restaurant.

„La orele 17.15, denunțătorul și BUZATU DUMITRU s-au ridicat de la masă și s-au deplasat către două autoturisme. BUZATU DUMITRU a mers la portbagajul autoturismului, iar denunțătorul la celălalt autoturism, unde a deschis ușa stânga spate și a luat de pe banchetă o geantă maro pusă la dispoziție de către Direcția Națională Anticorupție, în care se afla suma de 1.250.000 de lei. BUZATU DUMITRU a deschis portbagajul mașinii sale, iar denunțătorul a mers către el, i-a întins geanta cu banii, BUZATU DUMITRU a luat-o, a pus-o în portbagaj, după care l-a închis”, se arată în referatul procurorilor.

Două ore mai târziu, în momentul în care Buzatu se pregătea să plece acasă, a fost oprit de procurorii anticorupție.

„Ulterior, la data de 22.09.2023, în jurul orelor 19.12, autoturismul utilizat de către Consiliul Județean Vaslui a fost oprit la ieșirea din fermă, în autoturism fiind identificat numitul BUZATU Dumitru însoțit de un conducător auto angajat al Consiliului Județean Vaslui. Procedând la efectuarea percheziției auto, în portbagajul autoturismului, în partea stângă, a fost identificată o geantă de culoare maro, după cercetarea acesteia putându-se constata faptul că în această geantă se află o sumă de bani în lei, respectiva sumă era compusă din bancnote cu cupiură de 500 de lei. Procedând la cercetarea acestei genți și la individualizarea sumei de bani identificate am constatat că în interior se află suma totală de 1.250.000 de lei, compusă din 2500 bancnote cu cupiură de 500 de lei fiecare”, se arată în aceeași sursă.

După aproximativ 3 ore de audieri, procurorii anticorupție au decis să-l rețină pe Dumitru Buzatu pentru 24 de ore, sub acuzația de luare de mită.

Gabriela Crețu, senator PSD și fosta soție a lui Dumitru Buzatu, a declarat că această arestare a fost o surpriză totală și a sugerat că flagrantul a fost organizat pentru a reduce posibilitatea lui Buzatu de a face declarații.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top