Connect with us

În atenția AGRICULTORILOR vasluieni! Fonduri pentru SISTEME de IRIGAȚII

Vaslui

În atenția AGRICULTORILOR vasluieni! Fonduri pentru SISTEME de IRIGAȚII

Judeţul Vaslui este unul dintre cele mai afectate de secetă, atrag tot mai accentuat atenţia în ultimii ani specialiştii din agricultură

Dacă se are în vedere şi faptul că judeţul se află într-o zonă tradiţional afectată de secetă, situaţie în care nici precipitaţiile situate la nivelul mediilor multianuale nu asigură în optim necesarul de apă al plantelor, rezultă că teritoriul judeţului Vaslui se confruntă cu o lipsă acută de umiditate în sol.

Dupa 8 ani de la debutul Programului National de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigatii din Romania, cu o valoare totala a investitiei de 1,015,000,00 miliarde de euro conform Legii nr. 269/2016 aprobat prin HG nr.793/2016, iata ca vine si randul OUAI OTETOAIA – ORGANIZATIA UTILIZATORILOR DE APA PENTRU IRIGATII, din judetul VASLUI, sa beneficieze de lucrarile de modernizare la sistemul de irigatii.

Suma estimata pentru a fi alocata acestor modernizari este de 3,467,694,96 lei fara TVA, fonduri alocate prin PNDR 2014-2020 submasura 4.3, din cadrul PROGRAMULUI NATIONAL DE DEZVOLATRE RURALA.

Termenul pana la care se pot depune ofertele in cadrul licitatiei este 6 mai, iar termenul pentru finalizarea lucrarilor este preconizat de 5 luni, pana la 6 septembrie 2022.

Ofertantii ar trebui sa detina un nivel de experienta de minim 5 ani in executarea lucrarilor similare, vechime raportata la data limita de depunere a ofertelor.

Pentru a preveni cat mai eficient efectele secetei in zona vizata lucrarilor de modernizare, caminul va fi echipat cu un dispozitiv de aerisire-dezaerisire amplasat in punctul inalt al conductei pentru a permite eliminarea aerului care se formeaza in timpul functionarii.

De asemenea, pentru instalatiile de udare prin arspensiune pe intreg tronsonul, vor fi montati 88 de hidranti cu vana.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top