fbpx
Connect with us

Irigațiile, salvatoare pentru fermierii vasluieni, în anul cu o SECETĂ cumplită!

irigatii vaslui 1 - News Moldova

Vaslui

Irigațiile, salvatoare pentru fermierii vasluieni, în anul cu o SECETĂ cumplită!


Seceta pârjolește județul Vaslui, iar fermierii se plâng că prin unele zone ale județului a plouat în ultimele 3 luni în total cam… o găleată de apă. Situația îi face pe toți cei care exploatează pământul să înțeleagă importanța sistemului de irigații, pe care vasluienii s-au silit să îl distrugă sau să îl lase părăginit, după Revoluție.

Acum se dorește reabilitarea lui în totalotate, iar, pentru moment, în județ doar în jur de 10% din suprafața care ar avea nevoie, poate fi udată prin sistemul de irigații existent.

ANIF Vaslui duce o campanie intensă de atragere a fondurilor pentru reabilitarea întregului sistem, în bazinul Albița-Fălciu investindu-se deja o sumă foarte importantă pentru refacerea infrastructurii de irigații. Aici deja sunt udate peste 10.000 de hectare.   

News Moldova îți recomandă și ...   Au fost finalizate lucrările la noul Centru Cultural „Dimitrie Cantemir” din Vaslui, proiect în valoare de 22 milioane de lei

irigatii vaslui 2 - News Moldova

”Stația SPR3 Bumbăta a fost obiectul unei investiții, respectiv reabilitare infrastructurii principale de irigații din România, etapa I. Practic, în cadrul acestui obiectiv am reabilitat 4 stații de pompare reversibile, sunt cele 4 stații care deservesc și care asigură alimentare cu apă pentru irigații a sistemului de irigații Albița – Fălciu, cu o suprafață totală de 16.936 de hectare, iar după reabilitarea acestui obiectiv vom putea asigura apă peste tot, cu mențiunea că și acum aisgurăm apă, după cum se poate vedea concret, în teren, pe circa 10.075 hectare, spune directorul ANIF Vaslui, Sandu Damian. 

News Moldova îți recomandă și ...   Copilă de 14 ani din Vaslui, transportată de urgență la spitalul din Iași după ce a fost lovită de o mașină

 

”Invit și pe această cale fermierii care au terenuri în această amenajare, Albița – Fălciu, să folosească la maxim potențialul pus la dispoziție de noi, de către filiala ANIF Vaslui”

sandu damian director ANIF Vaslui - News Moldova

Acolo unde sistemul de irgații este deja funcțional și, gratuit, fermierii membrii în Organizațiile Utilizatorilor de Apă, pot beneficia de apă, directorul Sandu Damian îndeamnă beneficiarii să profite de această facilitate care le poate salva culturile.

”Invit și pe această cale fermierii care au terenuri în această amenajare, Albița – Fălciu, să folosească la maxim potențialul pus la dispoziție de noi, de către filiala ANIF Vaslui, să nu precupească nicio zi, că e noapte, că e duminică, că e orice altă zi de sărbătoare, pentru a putea salva culturile grav afectată. Îi îndemn să utilizeze la maxim echipamentele pe care le au în dotare, să folosească această apă și, implicit, infrastructura reabilitată, pentru a putea să obțină acele recolte pe care mizează orice fermier”, a fost îndemnul directorului ANIF Vaslui, inginerul Sandu Damian.      

News Moldova îți recomandă și ...   Deși a accidentat MORTAL o copilă de numai 5 ani, fugind de la locul faptei, un tânăr din Vaslui se află în continuare în libertate

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top