fbpx
Connect with us

Județul Vaslui, finanțare de peste 1,44 miliarde lei pentru proiecte de dezvoltare locală

judetul-vaslui,-finantare-de-peste-1,44-miliarde-lei-pentru-proiecte-de-dezvoltare-locala

Vaslui

Județul Vaslui, finanțare de peste 1,44 miliarde lei pentru proiecte de dezvoltare locală

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


cj vaslui - Moldova Invest

Ministerul Dezvoltării va direcționa fonduri în valoare de aproape 1 miliard de lei către proiectele de dezvoltare din întreaga țară, acoperind Programul “Anghel Saligny”, etapele 1 și 2 ale PNDL și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Această decizie vine în urma aprobării unei Ordonanțe de Urgență în ședința de astăzi a Guvernului României, care urmărește să faciliteze finanțarea proiectelor locale.

Modificările aduse vor permite finanțarea a peste 1.500 de proiecte de investiții, inclusiv în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”. Prin intermediul unui memorandum aprobat în aceeași ședință, Ministerul Dezvoltării va asigura plata pentru lucrările deja efectuate în cadrul acestor programe.

Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veștea, a subliniat că aceste fonduri vor susține investiții în infrastructură, inclusiv în modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, a rețelelor de drumuri, poduri și distribuție a gazelor naturale în comunitățile locale din întreaga țară.

În județul Vaslui, conform criteriilor de selecție din cadrul Programului “Anghel Saligny”, au fost aprobate 134 de obiective de investiții din totalul celor 178 solicitări de finanțare, cu o valoare totală de peste 1.44 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 58% din suma totală a solicitărilor de finanțare.

Programul “Anghel Saligny” dispune de un buget alocat pentru următorii șapte ani în valoare de 50 miliarde de lei și are ca scop investiții în dezvoltarea infrastructurii, funcționând pe baza modelului PNDL, cu ajustări specifice legate de depunerea proiectelor, realizarea investițiilor și decontarea cheltuielilor.


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top