Connect with us

Le-a ajuns cuțitul la os! Angajații PRIMARIEI VASLUI din transport au ajuns in culmea DISPERARII

Vaslui

Le-a ajuns cuțitul la os! Angajații PRIMARIEI VASLUI din transport au ajuns in culmea DISPERARII

Membrii Sindicatului Liber și Independent din cadrul Transurb au protestat în fața Primăriei Municipiului Vaslui

Noi protestăm de trei ani și nu s-a întâmplat nimic. Noi suntem aici din mai multe părți, din partea federației de la Sibiu, Constanța, Galați. Primarul a zis să intrăm doar noi, cei din Vaslui, fără ceilalți, pentru ca ei nu au treabă cu noi Primarul ne-a spus că nu depinde de el, nu sunt atribuțiile lui, ci a Consiliului Local. Noi i-am rugat să stopeze abuzurile asupra noastră, să nu mai fim nevoiți să mergem prin tribunale și contractul pentru servicii publice care trebuia să intre în vigoare din 2007.

Noi nu ne așteptăm să se întâmple ceva bun. Noi ne așteptam mâine să fim chemati la comisia de disciplina, la tot felul de referate.

Într-un final domnul Sârbu ne-a dat dreptate dupa ce i-am explicat niste probleme în privinta contractului, abuzurile de la locul de muncă. Problemele mari sunt salarizarea si abuzurile, căci dacă vii în fiecare zi la servici și in fiecare zi ți se găsește câte un nod în papură … Noi aici suntem puși în niste situații penibile, de exemplu, dacă domnul Vârlan nu vine la serviciu, lipsește nemotivat nu i se întâmplă nimic pentru că soția este consilier local. Ești obligat să pleci în cursă după cursa domnului Vârlan care nu a efectuat-o si atunci toata lumea iti sare in cap. Trebuie să taci din gură. Toată lumea te scuipă, toată lumea te înjură .

Mai este un consilier, domnul MARCAȘ care o apără de doamna Plăcintă

Doamna Plăcintă a fost chemată în instanță pentru ca ar fi încasat drepturi ilegale. Dacă toți sunt plăcintari acolo, cine să ia măsuri împotriva ei?

Transurb a dat-o în judecată pentru ca avea și contract de muncă cu Transurb și avea și mandat din partea primariei. Ea își permită să facă orice, îi are la mână pe toți care au călcat legea din cauza lor, care au încasat sume de bani, a aratat sindicalistul vasluian Ionita SAMIR.

I-am spus și domnului primar să meargă la Transurb și să vadă diferențele dintre salarii. Cei care sunt în sindicatul lui Samir (n.r. liderul Sindicatului Liber și Independent) iau 700-800 lei la lichidare, cei care sunt în sindicatul doamnei Plăcintă (n.r. – directoarea Transurb), iau de la 1.700-1.800 lei în sus. Vi se pare normal așa?”, au precizat protestarii.

Contactat de către News Moldova primarul, Vasile Pavăl, a fost întrebat despre ce soluții se întrevăd în privința protestului de astăzi: „Problema nu îmi aparține, problema este a consiliului Local pentru că societate TransUrb se subordonează acestuia.” 

Despre TransUrb SA

Societatea se afla in subordinea Consiliului Local Vaslui, care deține 100% din acțiunile Transurb.

Din Consiliul de administratie fac parte: Sirbu Florin, Bogos Valeriu, Mihai Marian și Aprodu Catalin iar directorul societatii este Placinta Mariana.

Ca o suprastructura, societatea mai are si o Adunare Generala a Asociatilor compusa din Barbu Alexandru si– Bohotineanu Mihaela.

La nivelul anului 2017, Transurb se confrunta cu o situatie financiara foarte grava înregistrand datorii de 28 029 948 RON si active imobilizate de 26 974 640 RON.

Între timp, aceste probleme s-au diminuat foarte mult, angajatii punand acest sacrificiu pe considerentul sacrificiilor lor personale si alsalariilor care nu s-au mai indexat nici macar cu rata inflației.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top