Connect with us

Bazinul de înot OLIMPIC de la VASLUI a fost scos la LICITAȚIE

Vaslui

Bazinul de înot OLIMPIC de la VASLUI a fost scos la LICITAȚIE

Compania Naţională de Investiţii a scos recent la licitaţie construirea unui bazin de înot olimpic, în municipiul Vaslui

Valoarea totală estimată a proiectului este de 66.162.823,59 lei, fără TVA şi este vorba despre servicii de proiectare, execuţie lucrări şi asistenţă tehnică.

Licitaţia va avea loc pe pe 12 mai, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ.

Bazinul urmează să fie amplasat pe un teren aparţinând Primăriei Vaslui, cu o suprafaţă de 10.311 mp. Terenul se află în intravilanul municipiului Vaslui şi beneficiază de utilităţile necesare, fiind vorba despre amplasamentul fostului ştrand.

Pe respectivul teren, în prezent, sunt două construcţii care urmează a fi demolate. Viitorul bazin de înot va fi construit la o adâncime care să elimine pericolul de îngheţ şi va fi hidroizolat pentru a elimina pericolul unor eventuale creşteri ale nivelului pânzei freatice.

Bazinul de înot olimpic va fi construit pe un regim de înălţime S+P+M (subsol + parter + mezanin) şi va avea trei bazine de înot (un bazin de 50 x 25 metri pentru concursuri internaţionale, un bazin de 25 x 12,5 metri pentru antrenamente, un bazin de 25 x 12,5 metri pentru copii), precum şi toate spaţiile anexe necesare, spun reprezentanţii Ministerului Dezvoltării.

În timpul competiţiilor sportive, în clădire se vor putea afla simultan 1.127 de persoane: 100 înotători, 10 persoane cu funcţii auxiliare (salvamari, personal terapii), 989 de persoane în tribuna fixă, 15 persoane în tribuna oficială şi 13 angajaţi.

Bazinul de înot de dimensiuni olimpice care va fi construit Vaslui va fi prevăzut cu un sistem de 126 panouri solare cu câte 30 de tuburi vidate montate pe o structură metalică în parcare, pentru a nu încărca acoperişul construcţiei proiectate. Astfel, energia va fi produsă din surse regenerabile.

Primăria Vaslui va trebui să rezolve problema utilităţilor, urmând a fi relocate conductele existente care se suprapun cu obiectivul nou, dar va trebui să realizeze şi un branşament nou de alimentare cu energie electrică, să refacă branşamentul la reţeaua publică de apă potabilă, racordul la reţeaua publică de canalizare, branşamentul la reţeaua publică de gaze naturale şi conducta de alimentare cu gaze naturale până la peretele construcţiei.

Alimentarea cu energie electrică este prevăzută a se realiza prin intermediul unui Post de Transformare proiectat. Alimentarea cu apă se va realiza din reţeaua stradală existentă în zonă prin reconstruirea căminului de branşament existent.

Revenind la valoarea totală a proiectului, de peste 66 de milioane de lei fără TVA, banii sunt împărţiţi astfel: cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului : 1.620.574,68 lei; cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică a proiectantului 1.614.201,33 lei; cheltuieli pentru investiţia de bază: 61.665.552,04 lei, din care pentru construcţii şi instalaţii – 47.409.399,12 lei. Pentru organizarea de şantier sunt prevăzuţi 1.009.996,43 lei.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top