fbpx
Connect with us

Localitatea vasluiană Negrești, POLUL FRIGULUI din România. Ce temperaturi au fost înregistrate în această dimineață

Localitatea vasluiană Negrești, POLUL FRIGULUI din România. Ce temperaturi au fost înregistrate în această dimineață - News Moldova

Vaslui

Localitatea vasluiană Negrești, POLUL FRIGULUI din România. Ce temperaturi au fost înregistrate în această dimineață

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Miercuri dimineață, orașul Negrești din județul Vaslui a devenit epicentrul Polului frigului din România, conform datelor înregistrate de stația meteo locală. Temperatura extrem de scăzută a atins minus 18 grade Celsius, stabilindu-se ca cea mai redusă înregistrată în întreaga țară în acea dimineață

Cu toate acestea, locuitorii din nordul județului au afirmat că temperaturile au fost mult mai severe decât cele raportate oficial. Un șofer a furnizat o dovadă fotografică a bordului mașinii sale, indicând o temperatură de minus 21 grade Celsius la ora 7:39, evident după răsăritul Soarelui. Aceste date par să confirme că înregistrările oficiale nu au surprins întreaga amploare a frigului resimțit în regiune.

Situația nu a fost mai ușoară nici în apropierea municipiului Vaslui, unde temperaturile au coborât sub pragul de minus 20 de grade Celsius. Conducătorii auto care au traversat zona Brodoc – Bălteni au fost surprinși de indicațiile de pe bordul mașinilor lor, arătând o cifră incredibilă: minus 24 de grade Celsius, mai ales în momentul ieșirii din pădure spre Bălteni.

Prognoza meteorologică anunță că valul polar va persista în zilele următoare, aducând temperaturi negative în întreaga țară. Totuși, spre finalul săptămânii și începutul săptămânii viitoare, se prevede o ușoară încălzire. Temperaturile diurne ar putea ajunge până la 5 grade Celsius, în timp ce valorile negative vor fi înregistrate doar în timpul nopții.

Această perioadă extrem de rece continuă să pună la încercare locuitorii din regiunea Vaslui și din întreaga țară, însă speranța se află în promisiunea unei îmbunătățiri a vremii în zilele următoare.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top