fbpx
Connect with us

Localități vasluiene, rămase fără energie electrică în contextul viscolului și ninsorilor abundente

Localități vasluiene, rămase fără energie electrică în contextul viscolului și ninsorilor abundente - News Moldova

Vaslui

Localități vasluiene, rămase fără energie electrică în contextul viscolului și ninsorilor abundente

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mai multe drumuri din județul Vaslui au fost afectate în contextul condițiilor meteo extreme, patru localități cu peste 2.400 de locuitori rămânând fără energie electrică

Zăpada abundentă și viscolul au generat această situație, impunând intervenția echipelor de distribuție a energiei electrice pentru remedierea a două linii aeriene de medie tensiune, afectate parțial.

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a avertizat cu privire la circulația pe drumuri în aceste condiții, cerând cetățenilor să conducă cu prudență și să evite deplasările dacă autovehiculele nu sunt pregătite corespunzător pentru condițiile meteo severe. De asemenea, oficialul a făcut un apel către primari pentru luarea unor măsuri urgente pentru a asigura siguranța cetățenilor și buna desfășurare a activităților în această perioadă. Este esențial să se asigure deszăpezirea drumurilor principale și secundare, precum și să se ia măsuri preventive împotriva formării poleiului.

Avertizările emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru codurile galben și portocaliu anunță intensificări ale vântului, ninsori semnificative și viscol, acoperind cea mai mare parte a țării. De asemenea, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a avertizat cu privire la codul galben de viituri pe râurile din estul țării, în vigoare de sâmbătă, ora 12:00, până pe 19 noiembrie, la aceeași oră. Această situație va afecta râurile din bazinele hidrografice Bârlad (județele: Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), Prut (județele: Vaslui și Galați) și Siret (județul Galați).

Conform informațiilor furnizate, fenomenele prognozate includ scurgeri semnificative pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile inundații locale și creșteri ale debitelor și nivelurilor de apă, existând riscul depășirii cotelor de apărare.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top