fbpx
Connect with us

PROFIL DE CANDIDAT: Lucian BRANIȘTE, candidatul PSD la Primăria municipiului VASLUI

PROFIL DE CANDIDAT: Lucian BRANIȘTE, candidatul PSD la Primăria municipiului VASLUI - News Moldova

Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT: Lucian BRANIȘTE, candidatul PSD la Primăria municipiului VASLUI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


CONTEXT: Prezentarea platformei și viziunii candidatului în raport cu alegătorii este esențială pentru procesul democratic, consolidând încrederea, mobilizând alegătorii și stimulând dezbaterile politice și sociale relevante pentru bunăstarea comunității.

Prin urmare candidații au fost invitați să răspundă întrebărilor necesare creării următorului

PROFIL DE CANDIDAT

Datele furnizate de către candidați vor fi publicate de către cotidianul News Moldova și revista economică Moldova Invest în perioada martie – iunie 2024, urmând a fi promovate în plan local spre corecta și eficienta informare a alegătorilor.

Ion ȘTEFANOVICI: “O privire analitică în intimitatea partidelor politice” – PROFIL DE CANDIDAT

_______________________________________

PROFIL DE CANDIDAT: Lucian BRANIȘTE, candidatul PSD la Primăria municipiului VASLUI - News Moldova

Numele Candidatului: Lucian BRANIȘTE

Poziție pentru care candidează: Primar al municipiului VASLUI  

Județ: VASLUI

Ocupație actuală: Viceprimar al Primăriei VASLUI

Prezență pe rețele sociale: Lucian BRANIȘTE

Platformă Politică și Viziune

M-am alăturat echipei social-democrate convins fiind că proiectul politic susținut de către PSD este cel mai adecvat nevoilor vasluienilor. Viziunea social democrată presupune o politică apropiată de om, de nevoile lui, realizarea de obiective care să vină în sprijinul cetățeanului și să conducă atât la creșterea nivelului de trai, cât și la calitatea vieții fiecărui vasluian. 

Sloganul ”Împreună pentru Vaslui” pe care l-am ales pentru această campanie electorală nu este unul politic, ci este un crez și un proiect de incluziune socială a tuturor vasluienilor, o administrație participativă prin care vom încerca să aducem beneficii tuturor categoriilor sociale, prin care vom susține proiectele mediului de afaceri dar vom avea grijă și de cei defavorizați. Nu sunt omul care să se închidă într-un birou pe care să-l baricadeze birocratic, ci sunt omul care merge pe șantiere, discută atât cu inginerul cât și cu cel care sapă șanțul, care dă mâna și cu directorul dar și cu femeia de serviciu dintr-o instituție.

Cu alte cuvinte, voi încerca să reprezint fiecare vasluian în parte. Vă îndemn să aveți încredere!”.

Experiență:

2020 – prezent – Viceprimar al municipiului Vaslui

2010 – 2020 – Șef Ocol Silvic – Băcești

2008 – 2010 – Inginer Silvic în aparatul Direcției Silvice Vaslui

2005 – 2008 – Inginer Silvic – Ocolul Silvic Brodoc

PROFIL DE CANDIDAT: Lucian BRANIȘTE, candidatul PSD la Primăria municipiului VASLUI - News Moldova

Obiectivele pentru Mandatul Politic

Prioritatea mandatului de primar al municipiului Vaslui este reprezentat de dezvoltarea serviciilor publice locale, iar soluțiile pentru îndeplinirea acestui deziderat sunt:

Modernizarea și reabilitarea drumurilor (avem în vedere suburbiile Moara Grecilor, Viișoara, precum și străzile Metalurgiei și cartierul Filaturii)

Modernizarea transportului public local prin înnoirea parcului auto, implementarea sistemului e-ticketing, construire depou, amenajarea stațiiilor și extinderea rutelor și a traseelor în municipiu.

Amenajarea unor parcări în zonele solicitate de vasluieni și implementarea unei soluții pentru zona centrală – parcare cu plată, după modelul de succes al marilor orașe din țară și străinătate.

Extinderea rețelei de apă și canalizare menajeră în zonele Moara Grecilor, Viișoara, Rediu și Filaturii.

Extinderea rețelei de distribuție energie electrică pe strada Castanilor.

Creșterea eficienței energetice a clădirilor unități de învățământ și a centrelor pentru persoane vârstnice.

Construirea de locuințe pentru tineri cu fonduri nerambursabile prin programul PNRR.

Modernizarea punctelor gospodărești existente cu 100 de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, tot prin programul PNRR, fondurile fiind nerambursabile.

Amenajarea unui centru pentru tineret și dezvoltarea parteneriatului cu Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret în vederea susținerii tuturor activităților care vor avea loc în anul 2025, când municipiul Vaslui va deveni capitala Tineretului din România.

Amenajarea unei zone de agrement în Bahnari care va cuprinde o tiroliană, un traseu de bob, o pârtie care să poată fi folosită și vara, un turn de observație cu panoramă de 360 de grade.

Construirea unei bazei sportive pe strada Hușului.

PROFIL DE CANDIDAT: Lucian BRANIȘTE, candidatul PSD la Primăria municipiului VASLUI - News Moldova

Realizări anterioare:

În ultimii patru ani am coordonat proiecte complexe și am supravegheat la buna desfășurare a mai multor investiții de anvergură, rezolvând problemele apărute în derularea acestora.

Amintesc printre altele:

  • Amenajare Platformă Bazar și Târg Auto, investiție de peste 22 milioane lei

Proiectul a vizat construirea unui bazar cu o suprafață de 11.454 metri pătrați și a unui târg auto de 7.825 mp. Platforma cuprinde cinci hale cu spații de circulație tip culoar, o hală pentru tarabe, 4 hale pentru magazine, 79 celule magazin, 4 magazine alimentare, Pavilion administrativ, parcare cu 104 locuri pentru clienți. Zona Târgului Auto cuprinde o parcare cu 92 locuri pentru mașini mici și 18 locuri pentru mașini mari și spălătorie auto. Am reușit să adoptăm regulamentul de organizare a licitațiilor după aproape șase luni de discuții și negocieri cu comercianții, în luna ianuarie 2024 investiția fiind dată în folosință.

  • Reabilitare Strada Traian, proiect în valoare de 11, 2 milioane de lei

Lucrările au constat în refacerea părții carosabile în lungime totală de 900 metri liniari, realizare trotuare, canalizații tehnice cu o lungime totală de 2090 metri liniari, marcaje și semnalizare rutieră, refacerea spațiilor verzi, realizarea pistei pentru biciclete și alte activități conexe acestora. Lucrările au început în aprilie 2022 și s-au finalizat în octombrie 2023.

  • Creșa 13 Decembrie, investiție de 7,1 milioane de lei

Proiectul s-a finalizat cu construcția unei creșe cu 72 de locuri pentru antepreșcolari. Clădirea are un regim de înălțime parter (conform normativelor în vigoare) și un funcțional coerent, adaptat standardelor actuale de sănătate publică, siguranța la incendiu, siguranța în exploatare. Este situată în intravilanul municipiului Vaslui, pe strada Dimitrie Bolintineanu. Creșa a fost dată în folosință pe data de 25 septembrie 2023.

  • Modernizarea și construcția a zece parcuri din municipiul Vaslui au fost modernizate în perioada 2021-2022 

Investiția a fost de 3,2 milioane de lei. Cele zece parcuri au fost dotate cu coșuri de baschet, pavele, covoare de cauciuc și camere de supraveghere video. Parcurile modernizate se află în următoarele zone: strada Mihail Kogălniceanu, bloc 8; strada Podurilor, bloc 361; strada Biruinței, bloc 375;  strada Ana Ipătescu, bloc 306; strada Gheorghe Racoviță, bloc 194; strada Spătar Angheluță, bloc 211; strada Ștefan cel Mare, bloc 153; strada Smârdan, bloc 179; strada Cazărmii, bloc 438; strada Dimitrie Bolintineanu, bloc 436.

Educație:

Iunie 2021 – Școala Națională de Studii Politice și Administrative – Facultatea de Admninistrație Publică București

– Studii postuniversitare de educație permanentă și perfecționare în Inovare Publică și Strategii Smart City

2005 – 2006 – Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Centrul Regional de Instruire in Administrarea Afacerilor Publice și Private ( CRIAP 2 )

– Masterat în Management și legislație în industrie, administrație și servicii

1998 – 2003 – Universitatea ”Transilvania” Brașov

– Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere, specializarea: Inginer silvic exploatări forestiere


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top