fbpx
Connect with us

Mai multe obiecte periculoase confiscate de autorități după cele19 percheziții efectuate ieri în Murgeni, Simila și Bârlad

ID151719 INQUAM Photos Justinel Stavaru db7780b9de - News Moldova

Vaslui

Mai multe obiecte periculoase confiscate de autorități după cele19 percheziții efectuate ieri în Murgeni, Simila și Bârlad


În dimineața zilei de ieri, ai avut loc 19 percheziții domiciliare în județul Vaslui. Descinderile au avut loc în urma unor conflicte violente petrecute pe 12 august în localitatea vasluiană Simila

19 percheziții domiciliare, în această dimineață, în Vaslui. Ce cauze penale sunt vizate

Ca rezultat, procurorii au emis mandate de reținere pentru patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 47 de ani, trei dintre aceștia fiind din Murgeni și unul din Bârlad.

Acuzațiile includ infracțiuni precum loviri și alte acte de violență, amenințare, distrugere, tulburarea ordinii publice, violarea domiciliului și încălcarea regimului armelor și munițiilor.

News Moldova îți recomandă și ...   Vasluian transportat la spital după ce a fost prins sub ATV-ul cu care circula

Joi dimineața, echipaje de polițiști din Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, unități de intervenție rapidă și jandarmi au efectuat percheziții domiciliare la adrese din Murgeni, Simila și Bârlad sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Scopul acestor acțiuni a fost de a aduna dovezi în legătură cu incidentul din Simila și să se investigheze presupuse infracțiuni precum loviri și alte acte de violență, amenințare, distrugere, tulburarea ordinii publice, violarea domiciliului și încălcarea regimului armelor și munițiilor.

La momentul actual, ancheta este în desfășurare, iar poliția continuă cercetările pentru a stabili responsabilitatea completă a persoanelor implicate.

News Moldova îți recomandă și ...   Un hușean și-a anunțat propria moarte prin apel la 112, apoi s-a SINUCIS

Aceste percheziții au implicat luptători specializați în acțiuni tactice, jandarmi și polițiști, sub supravegherea strictă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. Totodată, în urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate diverse obiecte periculoase, precum săbii, cuțite și spray-uri cu substanțe iritante, ceea ce a dus la luarea măsurii reținerii a patru suspecți.

Scandalul din Simila, care a avut loc pe 21 august, a implicat două grupuri de persoane din comuna Zorleni și orașul Murgeni.

Poliția a intervenit și a folosit focuri de avertisment pentru a calma spiritele. Inițial, 11 bărbați cu vârste între 20 și 49 de ani, toți din Murgeni, au fost reținuți pentru 24 de ore.

News Moldova îți recomandă și ...   Fost edil vasluian, CONDAMNAT pentru fraudă cu fonduri europene

Ulterior, alți șapte bărbați cu vârste între 18 și 39 de ani, patru din Murgeni, doi din Simila și unul din Bârlad, au fost, de asemenea, reținuți pentru 24 de ore.

În cele din urmă, 13 dintre cei 18 bărbați reținuți au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar zone speciale de siguranță publică au fost instituite în Simila și Murgeni pentru 15 zile, pentru a menține ordinea și liniștea publică.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top