fbpx
Connect with us

Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni a DEMISIONAT

img 4 1 - News Moldova

Vaslui

Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni a DEMISIONAT


Managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp, și-a anunțat demisia miercuri, în urma declarațiilor ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care subliniase necesitatea demisiei acestuia

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a considerat demisia drept un gest firesc.

“Acest gest este unul corect și firesc. Este necesar să-și asume responsabilitatea pentru erorile apărute în cazul tragic de la Murgeni”, a declarat prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, pentru AGERPRES.

Săptămâna trecută, trei pacienți internați în această unitate medicală au decedat, un altul fiind transportat de urgență cu o stare gravă, iar alți 29 au fost spitalizați în unități sanitare din Iași, Vaslui și Bârlad, prezentând simptome digestive. Autoritățile au demarat o investigație epidemiologică.

Trei persoane aflate în îngrijire la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au DECEDAT, iar alte 30 au fost SPITALIZATE după ce au consumat pește la o mănăstire

Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară a furnizat rezultate preliminare ale analizelor alimentelor consumate de pacienți la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, care nu au indicat prezența unor toxine sau bacterii periculoase care ar fi putut provoca decesul pacienților.

Bolnavii, împreună cu personalul medical al unității, au consumat alimente pe bază de pește furnizate de o mănăstire din zonă, conform informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Vaslui către Ministerul Sănătății. De asemenea, pacienții au consumat conserve de pește la cina de seară, achiziționate de reprezentanții spitalului de la un comerciant din municipiul Bârlad. Probe microbiologice, probe de alimente și probe de apă au fost colectate, având în vedere posibilitatea ca sursa de apă a spitalului din Murgeni să fie contaminată.

Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în acest caz.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top