Connect with us

Mănăstirea Pârvești, județul VASLUI, RESTAURATĂ cu finanțare prin PNRR

Vaslui

Mănăstirea Pârvești, județul VASLUI, RESTAURATĂ cu finanțare prin PNRR

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a onorat invitația stareței Mănăstirii Pârvești, Stavr. Antonia Bălău, participând la hramul sfântului așezământ monahal

El a vizitat biserica din lemn, alături de PS Ignatie, Episcopul Hușilor, care a fost inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în vederea reabilitării.

A fost deja realizată întreaga documentație tehnică, precum și proiectul, urmând ca lucrările de restaurare să fie scoase la licitație.

Biserica de lemn a mănăstirii a fost ridicată între anii 1816-1820 pe locul unui locaș mai vechi, din 1666. Biserica, realizată integral din lemn, este unică prin sistemul de boltire, tehnica construcției și armonia volumelor.

Este construită din bârne de stejar prinse în «cheotoare dreaptă» pe temelie de piatră de râu și ”tălpoaie” de lemn. Acoperișul este învelit cu șindrilă. Locașul păstrează icoane și mobilier de epocă din lemn de tei sculptat și pictat în tehnica ulei.

Reamintim faptul că ieri, 9 mai 2022, în calendarul Bisericii Ortodoxe este sărbătorită Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae la Bari, iar Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pârvești, ținând cont de faptul că, biserica de lemn a mănăstirii, monument istoric, este ocrotită de Sfântul Ierarh Nicolae.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top