Connect with us

Mediul de afaceri din VASLUI, parteneriat cu Uniunea Națională a PATRONATULUI! Șeful CCIA VASLUI: ”Sper să nu rămână doar un eveniment FESTIV”

Vaslui

Mediul de afaceri din VASLUI, parteneriat cu Uniunea Națională a PATRONATULUI! Șeful CCIA VASLUI: ”Sper să nu rămână doar un eveniment FESTIV”

La Vaslui, la sediu Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, a fost semnat un parteneriat între o serie de instituții vasluiene, pe de o parte, și Uniunea Națională a Patronatului din România, de cealaltă parte, iar scopul declarat al evenimentului l-a constituit conjugarea eforturilor pentru identificarea de noi soluții menite să asigure dezvoltarea mediului de afaceri din județul Vaslui.

Corneliu Pricope, prim-vicepreședintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, a susținut că unitatea între agenții economici de la nivel local și reprezentarea lor mai bună la nivel central ar putea duce la creșterea numărului de investiții nu doar în Vaslui, ci în toată reagiunea de Nord-Est, rămasă mult în urma altor zone din România. Vasluianul Ionel Constantin însă, șeful CCIA Vaslui, a susținut că speranța este ca asemenea ”parteneriate” să dea roade pentru economia județului și să nu fie doar ”evenimente festive”, așa cum au mai fost.

Prim-vicepreședintele Uniunii Naționale a Patronatului Român: ”Trebuie să fim mai uniți”

”S-a semnat un acord de parteneriat prin care, fără a ne obliga juridic, fiecare cu fiecare, noi încercăm, de fapt, să punem bazele unei construcții sănătoase, de jos în sus, prin care să reușim dezvoltarea de programe și proiecte împreună, implementarea acestora împreună. Și nu în ultimul rând, să venim cu un pachet legislativ către Parlamentul României, către Guvernul Romăniei, astfel încât fiecare om de afaceri să înțeleagă și să se regăsească în mesajele noastre și în propunerile noastre.

Noi dorim să avem soluții pentru dezvoltarea comunităților locale, soluții concrete, și în acest sens căutăm parteneri cu care să ne așezăm la masa de lucru și, efectiv, să punem bazele unei dezvoltări sănătoase a comunității județului Vaslui, a municipiului Valsui și, nu în ultimul rând, a unei baze sănătoase pentru dezvoltarea întregii comunități din Moldova, din regiunea de Nord-Est, pentru că, nu-i așa, suntem o regiune unde avem nevoie de investiții în continuare mult mai mari decât în alte regiuni, pentru a dezvolta diferențele de dezvoltare existente și pe care le recunoaștem cu toții. O spun și indicatorii economici de la nivelul Uniunii Europene. Și pentru aceasta cred că trebuie să fim mai uniți”, a spus Corneliu Pricope, prim-vicepreședinte al Uniunii Naționale a Patronatului Român. 

”E un moment bun, e o speranță, dar aș vrea să nu rămână la acest stadiu festiv, pentru că am avut multe întâlniri festive la nivelul județului Vaslui”

”E o lucru bun, o speranță, pentru ca mediul de afaceri din județul Vaslui să cunoască o îmbunătățire. S-a constituit acest parteneriat, la care pentru început au participat cinci parteneri, atât profesii liberale, cât și noi (CCIA Vaslui, n.r.), ne dorim să avem o activitate cât mai susținută, împreună cu decidenții de la nivelul local, până la nivelul județului Vaslui, în așa fel încât să identificăm soluții pentru problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri și să găsim acele soluții care să ducă la sporirea activităților economice, a profitului, care să se întoarcă, prin impozite, în investiții care pot fi realizate la nivelul județului Vaslui. E un moment bun, e o speranță, dar aș vrea să nu rămână la acest stadiu festiv, pentru că am avut multe întâlniri festive la nivelul județului Vaslui și nu toate s-au concretizat”, a precizat Ionel Constantin, șeful Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui.     

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top