fbpx
Connect with us

Municipiul Huși, gazda celei de-a 74-a ediții a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a VII-a și a VIII-a

Municipiul Huși, gazda celei de-a 74-a ediții a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a VII-a și a VIII-a - News Moldova

Vaslui

Municipiul Huși, gazda celei de-a 74-a ediții a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a VII-a și a VIII-a

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Municipiul Huși este gazda Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a VII-a și a VIII-a. Competiția va reuni peste 200 de elevi și 80 de cadre didactice însoțitoare și membri ai Comisiei Centrale de organizare

Participanții la cea de-a 74-a ediții a Olimpiadei Naționale de Matematică au marcat începutul evenimentului printr-un Marș pentru Pace. Acesta a fost urmat de inaugurarea primei Galerii de Artă din Huși, unde s-a desfășurat o expoziție de uleiuri și acuarelă semnată de pictorii Anatolie Gherasimov și Mădălin Țibichi.

Festivitatea de deschidere a avut loc în prezența unor personalități marcante, printre care s-au numărat Preasfinția Sa Ignatie, episcopul Hușilor, primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, inspectorul general al ISJ Vaslui, Cristiana Botan, și vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian-Ionuț Trifan.

Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a subliniat importanța evenimentului pentru județul Vaslui, evidențiind tradițiile solide în educație și munca constantă pentru performanță. De asemenea, și-a exprimat recunoștința față de dascăli, elevi și personal auxiliar pentru dedicarea lor la catedră și a subliniat angajamentul ferm al autorităților locale și județene de a sprijini în mod susținut școala vasluiană.

Organizată de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, în colaborare cu Primăria Huși și Consiliul Județean Vaslui, Olimpiada Națională de Matematică reprezintă un moment deosebit, evidențiind atât excelența în educație, cât și angajamentul autorităților pentru susținerea performanței academice.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top