fbpx
Connect with us

Municipiul Huși va fi gazda Olimpiadei Naționale de Matematică în perioada 2-7 aprilie

Municipiul Huși va fi gazda Olimpiadei Naționale de Matematică în perioada 2-7 aprilie - News Moldova

Vaslui

Municipiul Huși va fi gazda Olimpiadei Naționale de Matematică în perioada 2-7 aprilie

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În perioada 2 – 7 aprilie, se desfășoară Olimpiada Națională de Matematică pentru gimnaziu în județul Vaslui, iar festivitatea de deschidere a avut loc marți, la Cinematograful „Dacia” din Huși, în prezența autorităților județene și locale

Cu ocazia ceremoniei, președintele Societății de Științe Matematice din România, Radu Gologan, le-a transmis elevilor calificați la această competiție să își urmeze visurile.

În vremea mea de elev, poate cu câțiva ani în urmă, deoarece pe atunci nu exista Olimpiada Națională pentru clasele mici, eram încântat să văd personalități ale matematicii românești care, într-un fel, coordonau Olimpiada și uneori mă gândeam dacă voi ajunge și eu acolo. Am visat și uite că s-a întâmplat. Deci, acesta este mesajul meu pentru voi: ‘Visați și munciți pentru acest vis al vostru, pentru că, în general, visele frumoase și realizate prin muncă devin realitate!‘”, a transmis Radu Gologan.

El a subliniat că alegerea municipiului Huși drept centru al Olimpiadei pentru clasele a VII-a și a VIII-a nu este întâmplătoare, ci se datorează faptului că acest loc din Moldova a dat naștere unor numeroase personalități importante.

Prin intermediul unei intervenții online, cosmonautul Dumitru Prunariu, el însuși fost participant la olimpiadele de matematică și fizică, le-a vorbit elevilor despre importanța matematicii în viața lor, indiferent de domeniul în care își vor desfășura activitatea în viitor.

Chiar dacă pare o materie dificilă sau poate chiar enervantă pentru unii, matematica reprezintă mult mai mult decât simple ecuații și formule. Este o limbă universală, o unealtă puternică. Matematica vă ajută să dezvoltați gândirea analitică și să găsiți soluții eficiente, indiferent dacă veți lucra în domeniul științific, artistic sau în afaceri„, a spus Dumitru Prunariu.

Olimpiada Națională de Matematică pentru gimnaziu este organizată de Ministerul Educației, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, în colaborare cu Societatea de Științe Matematice din România și Societatea de Științe Matematice – filiala Vaslui.

Competiția pentru clasele a VII-a și a VIII-a va avea loc la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, în perioada 1 – 7 aprilie, în timp ce reprezentanții claselor a V-a și a VI-a vor susține probele la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, în perioada 9-12 mai.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, la cele două secțiuni ale Olimpiadei vor participa aproximativ 400 de elevi și 150 de profesori din toată țara, județul Vaslui fiind reprezentat de un lot format din șase elevi.

În același timp, în perioada 2 – 7 aprilie, are loc etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru elevii de liceu la Târgu Mureș, competiție în cadrul căreia județul Vaslui este reprezentat de un lot de șapte elevi.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top